Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – FC Twente (19-02-2023)

  • Match header module: Select

FC Twente blijft maar meedoen om de titel. Met nog 13 wedstrijden te gaan staan de Tukkers op plek vijf, met zes punten minder dan Feyenoord.

Er is nog van alles mogelijk. FC Twente moet om écht mee te blijven doen doorgaan met winnen. De uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles gaat geen eenvoudige klus worden.

Go Ahead is aan een redelijk seizoen bezig, met als resultaat een voorlopige dertiende plaats. Het staat echter dicht bij elkaar, waardoor Go Ahead na twee zeges zomaar naar het linkerrijtje kan stijgen. Aan de andere kant is de gevarenzone ook nog in zicht, waardoor er wel punten moeten worden gepakt.

Dat gaat tegen FC Twente niet meevallen. De ploeg van Ron Jans leunt op een ijzersterke verdediging, die maar weinig doelpunten moet slikken. Slechts 13 tegentreffers in 21 wedstrijden is écht weinig.

Dat de Tukkers ook over scorend vermogen beschikken, weten ze bij FC Volendam maar al te goed. Afgelopen weekend was het in enkele minuten drie keer raak.

Go Ahead heeft snel succesje nodig

Go Ahead Eagles is zoals gezegd aan een prima seizoen bezig, maar van de laatste duels was toch iets meer verwacht. De uitschakeling voor de beker tegen ADO Den Haag deed pijn. Het was voor Go Ahead een uitstekende kans om de kwartfinale te bereiken, met zicht op meer.

Daarna werd uit bij Sparta Rotterdam verloren. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar omdat de onderste ploegen punten blijven pakken, kan Go Ahead Eagles allesbehalve rustig achterover leunen.

De komende weken speelt Go Ahead tegen FC Emmen en SC Cambuur. Om de druk wat van die wedstrijden af te halen, komen punten tegen FC Twente zeer goed uit.

FC Twente kan zich op zijn beurt met de uitwedstrijd tegen PSV voor de boeg geen puntverlies veroorloven. Het wordt een interessant duel, waarin FC Twente als de te kloppen ploeg begint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account