Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Feyenoord (03-09-2022)

Feyenoord is nog zonder nederlaag, Go Ahead Eagles nog zonder punten. Dat is heel in het kort hoe de verhoudingen vooraf zijn.

Nu moet je natuurlijk altijd met twee woorden spreken. Feyenoord is nog zeker niet de meest overtuigende ploeg in de eredivisie en bij Go Ahead Eagles heeft het niet bepaald meegezeten.

Hoewel je het geen pech kunt noemen, maar eerder niet zo slim (tegen PSV) en dom (tegen Sparta Rotterdam), heeft de ploeg twee rode kaarten gekregen op cruciale momenten.

‘Wat als’ telt natuurlijk niet, maar de wereld van Go Ahead Eagles had er heel anders uit kunnen zien. Dat is niet het geval, en er zullen heel snel punten gehaald moeten worden voordat het crisis is in Deventer.

Feyenoord in vorm?

Is Feyenoord een fijne tegenstander voor Go Ahead om nú te treffen? Misschien wel. Op basis van de laatste wedstrijd tegen FC Emmen (4-0 winst) zou je zeggen dat de Rotterdammers in vorm komen. Maar drie van de vier goals vielen in de slotfase en daarvoor was het moeizaam wat Feyenoord liet zien.

De kwaliteit in de ploeg van Arne Slot is er zeker, alleen is het nog een beetje zoeken naar wie het best op welke positie kan spelen. Vreemd is dat niet, omdat er van de basisopstelling van vorig jaar nog een stuk of vier spelers over zijn.

Go Ahead Eagles moet het tegen Feyenoord zonder de geschorste Rashaan Fernandes doen. Misschien dat het team van René Hake wat vertrouwen kan putten uit het verleden.

In het seizoen 2016/2017 werd er met 1-0 gewonnen van Feyenoord. En de stunt in het bekertoernooi van acht jaar geleden weet iedereen in Deventer. Toenmalig eerstedivisionist Go Ahead knikkerde Feyenoord met 2-0 uit de beker.

Hoe groot is de kans op een nieuwe stunt? Niet groot, zo eerlijk moet je ook zijn.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account