Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – NEC (05-02-2023)

Zet maar in op een gelijkspel bij Go Ahead Eagles tegen NEC. De thuisploeg speelde dit seizoen al 7 keer gelijk, NEC maar liefst 11 keer. En dat terwijl we pas naar de twintigste speelronde gaan.

Als je trouwens naar de vorm van beide ploegen kijkt, lijkt een gelijkspel eveneens de juiste keuze. Go Ahead was lang ongeslagen, maar verloor de laatste twee wedstrijden. Met AZ en PSV als tegenstanders kan dit natuurlijk gebeuren.

NEC trof in de vorige twee wedstrijden Rotterdamse ploegen. De wedstrijd tegen Feyenoord werd verloren en aan het duel met Sparta Rotterdam hield NEC, hoe verrassend, een punt over.

De Nijmegenaren hadden overigens recht op drie punten, want ze speelden een erg goede wedstrijd. Er werden echter wat te veel kansen gemist.

Bij NEC keet Oussama Tannane zondag terug. Hij kreeg tegen Vitesse rood na een slaande beweging en moest drie wedstrijden toekijken. Zijn creativiteit zal goed van pas komen.

Herhaling van de 3-3

Het is te hopen dat het zondag net zo spectaculair wordt als eerder dit seizoen. Toen werd het in Nijmegen 3-3, na een 3-1 voorsprong voor Go Ahead Eagles. De Eagles staan ondanks de lange reeks zonder nederlaag er nog niet overdreven goed voor.

De voorsprong op nummer 16 FC Emmen bedraagt slechts vier punten. Hierin is het resultaat van de inhaalwedstrijd tegen RKC, op 1 februari, nog niet meegenomen. De Eagles moeten snel weer wat punten gaan pakken. Als er nog een paar keer verloren wordt, komt die rode streep snel dichterbij.

Ook voor NEC worden het belangrijke weken. De negende plaats van nu is prima. Het gat naar de top 7 is behoorlijk groot. En de voorsprong op de gevarenzone begint ook een geruststellende vorm aan te nemen.

Als NEC nog omhoog wil kijken, zal het wat minder vaak gelijk moeten gaan spelen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account