Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – PSV (13-08-2022)

Wellicht nog mooier dan de 4-1 thuiszege tegen FC Emmen was het nieuws dat Ibrahim Sangaré bij PSV blijft. De middenvelder heeft zijn contract bij de Eindhovenaren verlengd tot 2027.

In een reactie gaf de Ivoriaan aan dat zijn droom is om met PSV in de Champions League te spelen. Voordat de belangrijke return tegen AS Monaco wordt gespeeld, moet PSV eerst nog naar de immer sfeervolle Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles is op papier een fijne tegenstander in de aanloop naar een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Het is lastig om in te schatten hoe Go Ahead er precies voorstaat.

De eerste wedstrijd (uit bij AZ) werd met 2-0 verloren. De nieuwe trainer Kees van Wonderen liet zijn ploeg in Alkmaar vooral verdedigen. Slechts een enkele keer kwam Go Ahead er dreigend uit.

Herhaling van 1983?

De laatste keer dat Go Ahead Eagles in eigen huis van PSV won, is lang geleden. Dan moet je terug naar 19 november 1983. Toen won Go Ahead Eagles met 2-1, dankzij doelpunten van Henk Small en Eddy Bosman. Onder meer Henk ten Cate en latere PSV’er René Eijkelkamp speelden destijds voor Go Ahead.

Zit er zaterdagavond een nieuwe stunt in? Die kans is klein. PSV speelde de eerste helft in de uitwedstrijd tegen AS Monaco sterk en overtuigde ook tegen FC Emmen, hoewel dat natuurlijk een tegenstander van een ander kaliber is.

Met het aanblijven van Sangaré, en Cody Gakpo die nog steeds in Eindhoven speelt, is de selectie misschien nog wel sterker dan vorig seizoen. Gakpo scoorde overigens twee keer tegen FC Emmen.

Het is veilig om in te zetten op een Eindhovense zege. Maar je weet het natuurlijk nooit. Ook vorig seizoen was PSV twee keer favoriet op bezoek bij Go Ahead. Zowel in de beker als competitie werd toen moeizaam met 2-1 gewonnen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account