Voorbeschouwing NAC Breda – FC Emmen (31-05-2023)

De lastige opdracht van FC Emmen om zich te handhaven op het hoogste niveau begint met een avondje NAC. Een vroeg avondje overigens, want het duel begint al om 18.45 uur.

NAC Breda eindigde in de Keuken Kampioen Divisie als zesde en schakelde in de eerste ronde vrij eenvoudig MVV uit. In het heenduel in Breda werd met 1-0 gewonnen. Uit was NAC met 4-1 de sterkste.

Het werd nog even spannend toen doelman Roy Kortsmit met rood naar de kant moest, maar in de problemen kwamen ze niet meer. En dat met veldspeler Jort van der Sande tussen de palen.

Tegen FC Emmen is Kortsmit er vanwege een schorsing uiteraard niet bij. Ook Mac Nulty is geschorst. Het is lastig om te voorspellen of en hoe moeilijk NAC het FC Emmen kan maken. De ploeg uit Breda lijkt de wisselvalligheid te hebben uitgevonden.

De ene week is het smullen, terwijl er een week later kansloos verloren kan worden. Een gebrek aan scherpte misschien? In de play-offs kan dat geen excuus zijn en mag je ervan uitgaan dat NAC met het mes tussen de tanden speelt.

Vol druk op FC Emmen

Voor FC Emmen zal het een spannend avondje worden. Als eredivisionist kun je eigenlijk alleen maar verliezen. Emmen heeft het afgelopen seizoen alleraardigst voetbal gespeeld, alleen werden er te weinig punten gepakt.

Thuis werd er wel gewonnen van PSV en gelijk gespeeld tegen Ajax, maar overall was het te weinig. Met als resultaat dat FC Emmen de play-offs in moet.

Het maken van doelpunten is vaak het probleem geweest. Dat het de komende wedstrijden anders moet, is duidelijk. En juist dat gaat voor torenhoge druk zorgen. Bovendien speelt er nog iets uit het verleden mee.

In het seizoen 2020/2021 moest FC Emmen ook de play-offs in. Toen werd in de halve finale verloren na strafschoppen, van… NAC Breda. Die ploeg is thuis zeker niet de underdog.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account