Match Center & Odds

Eredivisie - Nederland

08-01-2023 14:30

494

NEC

629

Ajax

Voorbeschouwing NEC – Ajax (08-01-2023)

Wat zullen ze bij Ajax blij zijn geweest dat het WK begon. In de competitie liep het de laatste weken namelijk voor geen meter.

Na de nederlaag tegen PSV volgden gelijke spelen tegen laagvliegers Vitesse en FC Emmen. Het publiek morde en trainer Alfred Schreuder leek aardig onder vuur te liggen. Ook op dat vlak kwam het WK goed uit. De aandacht werd even afgeleid.

Ajax doet het tegen NEC in ieder geval zonder Daley Blind. Zijn contract is ontbonden. Blind was de laatste weken voor de winterstop al geen vaste keus meer, maar speelde op het WK wel alle wedstrijden.

Het is sowieso de vraag hoe de Ajacieden het WK hebben verteerd. Sommigen kwamen veelvuldig in actie, anderen moesten het doen met een reserverol. Spelers als Tadic, Kudus, Bergwijn, Berghuis en Álvarez zullen zich meer van het WK hebben voorgesteld.

Dan kan het best tegenvallen als je het op een koude januarizondag in Nijmegen tegen NEC moet opnemen. Toch hoort het erbij. Bovendien zal Ajax moeten winnen om de achterstand op koploper Feyenoord niet verder te zien groeien.

Koning van de gelijke spelen

NEC is de kampioen van de gelijke spelen. In de eerste veertien wedstrijden werd er acht keer gelijk gespeeld. Dat was leuk voor de statistieken, maar omdat er niet gewonnen werd, begon het er op de ranglijst wat penibel uit te zien.

Gelukkig voor NEC eindigden de laatste twee duels voor de winterstop in een zege. Daardoor staat de ploeg uit Nijmegen op een keurige negende plaats.

Vooraf is het lastig om een favoriet aan te wijzen. Als Ajax zo speelt als in de laatste duels voor de winterstop wordt het een moeilijk verhaal om een resultaat te behalen. Aan de andere kant zijn we bijna twee maanden verder.

Maar het kan zondag twee kanten op vallen. Inzetten op both teams to score lijkt de meest kansrijke optie.

Logo Betcity

ODDS BOOSTS

Alleen voor nieuwe spelers

50x je inzet bij een overwinning van Ajax, Feyenoord of PSV

ODDS BOOSTS

Nieuwe spelers kunnen nu 100x hun inzet pakken.

Zet €1 in op een overwinning van Ajax, Feyenoord of PSV in de eredivisie en ontvang bij winst €100 in je spelersaccount!

Schrijf je hier inWat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares