Voorbeschouwing NEC – PSV (01-04-2023)

NEC is aan een bijzonder seizoen bezig. De club uit Nijmegen speelde vooral voor de winterstop vaak gelijk. Dat leverde een hoop vermaak op voor de voetbalvolger, maar niet echt voor NEC.

Na een aantal nederlagen op rij stond NEC ineens in de gevarenzone. Daar is nu geen sprake meer van. De Nijmegenaren zijn aan een goede fase bezig, met prima resultaten en uitstekend voetbal.

Het gevolg is dat NEC volop meedoet voor de plaatsen die aan het einde van het seizoen recht geven op play-offs voor Europees voetbal. Momenteel staat NEC achtste, wat precies genoeg zou zijn.

PSV mag dus een zwaar avondje verwachten in het Goffertstadion. Ook de ploeg uit Eindhoven speelt een bijzonder seizoen, maar dat is niet direct positief bedoeld. PSV is al het hele seizoen wisselvallig.

Goede wedstrijden worden afgewisseld met wanprestaties. Het resultaat is dat PSV nu derde staat, met een achterstand van acht punten op Feyenoord. De titel is niet realistisch meer.

Champions League

PSV kan haar pijlen beter richten op plek twee. Zeer waarschijnlijk is de tweede plaats voldoende om je rechtstreeks te plaatsen voor de Champions League. Gezien de financiële bonus mag je dit als een hoofdprijs zien.

PSV heeft overwinningen nodig, ook tegen NEC. Zoals gezegd gaat dat niet meevallen, omdat NEC een goede ploeg is met een aantal uitstekende spelers.

De neutrale toeschouwer mag zich dan ook verheugen op een leuke wedstrijd. Tannane, Proper en Cissoko aan de kant van NEC. Simons, Sangaré en Bakayoko bij PSV. Dit zijn stuk voor stuk spelers waarvoor je naar het stadion komt.

Het is niet de eenvoudigste wedstrijd om een voorspelling op te plakken. NEC is zoals gezegd in vorm, bij PSV is het altijd de vraag of het een goede of een slechte dag wordt. Genieten wordt het hoogstwaarschijnlijk wel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account