Voorbeschouwing NEC – Vitesse (16-04-2023)

De Gelderse derby is altijd een spektakelstuk, en dat belooft zondag niet anders te worden. De belangen zijn dit keer anders dan gebruikelijk.

Vaak speelde Vitesse voor Europees voetbal en streed NEC tegen degradatie. Dit jaar zijn de rollen omgedraaid. Vitesse heeft nog wel wat punten nodig om zich veilig te spelen.

Na de overwinning op Go Ahead Eagles van vorige week staat de teller op 27, dat zijn er slechts drie meer dan de nummer 16 Excelsior.

NEC staat op de tiende plaats en kan zich alleen met een reeks goede resultaten nog plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. De achterstand op nummer acht sc Heerenveen is drie punten, en het verrassend presterende RKC staat er ook nog tussen.

Het resterende programma is niet eenvoudig, maar NEC is een ploeg die moeilijk te verslaan is. Daar is dit seizoen pas zeven keer gebeurd.

Terugkeer Tannane?

Het is voor NEC te hopen dat Oussama Tannane zondag weer fit is. Hij liep tegen PSV een hamstringblessure op, en moest daardoor de wedstrijd tegen FC Emmen aan zich voorbij laten gaan.

Voor NEC maakt het meespelen van Tannane veel verschil. Met hem op het veld gebeurt er altijd iets, en gelukkig voor NEC zijn het de laatste tijd vooral positieve dingen.

Vitesse is aan de eindsprint begonnen die de ploeg in de eredivisie moet houden. Dit heeft Vitesse volledig in eigen hand. En het programma is te doen. Vitesse treft de onderste drie ploegen nog, Excelsior, FC Groningen en SC Cambuur. Voor een ploeg met de kwaliteit van Vitesse zou dat moeten lukken.

De Gelderse derby is een, om er eens een cliché bij te pakken, wedstrijd die op zich staat. Het is dan ook lastig om op voorhand een favoriet aan te wijzen. Desondanks heeft NEC het lichte voordeel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account