Voorbeschouwing PSV – Ajax (23-04-2023)

Ga er maar eens goed voor zitten, want deze wedstrijd gaat beslissend zijn in de strijd om plek twee.

Die plaats geeft volgend seizoen nog geen recht op directe plaatsing voor de Champions League, maar met een ticket voor de voorronde maak je wel kans op de startpremie van ruim 15 miljoen euro.

En dat is voor zowel PSV als Ajax een hele mooie troostprijs. Net als de bekerfinale die ze op 30 april tegen elkaar spelen.

Eerst de competitiewedstrijd. PSV en Ajax beginnen met een gelijk puntenaantal aan de ontmoeting. Met nog vijf wedstrijden te gaan zet de winnaar van het duel een reuzenstap richting de felbegeerde tweede plaats.

Het wordt een wedstrijd om van te smullen, helemaal omdat je vooraf geen idee hebt wie over de beste papieren beschikt. Ook voor de bookmakers is er geen duidelijke favoriet als je de odds voor deze wedstrijd bekijkt.

PSV in vorm

Op basis van de resultaten van de laatste weken kun je concluderen dat PSV in vorm is. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen en één gelijk gespeeld. De reeks van Ajax is wat wisselvalliger, hoewel daar de nederlaag tegen koploper Feyenoord bij zit. En die wedstrijd had net zo goed een Amsterdamse zege kunnen opleveren.

Resultaten zeggen bovendien niet alles, dat zag je aan de zege van PSV bij Volendam. Van het spel van de Eindhovenaren zullen ze bij Ajax niet bang zijn geworden. De kracht van PSV ligt vooral voorin. Met De Jong, Simons, Bakayoko en Til heeft PSV spelers die makkelijk een doelpunt maken.

De aanval is misschien wel het zorgenkindje van Ajax. Aanvoerder Dušan Tadic is minder in vorm dan andere jaren, en het lijkt iedere week weer de vraag te zijn wie er centraal voorin staat. En achterin is er een aderlating, omdat Álvarez geschorst is.

Het zal in de voorbeschouwingen over van alles gaan, maar zondag vanaf 14.30 uur gaat het om details. Details met een mogelijke waarde van ruim 15 miljoen.

Wat zeggen de bookmakers over PSV – Ajax

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account