Voorbeschouwing PSV – AZ (12-11-2022)

Het zware programma van PSV voor de winterstop eindigt met de thuiswedstrijd tegen AZ. PSV zal de zege in de topper tegen Ajax een vervolg willen geven tegen AZ.

De Alkmaarders hebben op hun beurt iets goed te maken na de nederlaag bij RKC Waalwijk. Doelman Hobie Verhulst ging twee keer zwaar in de fout. Het is de vraag of hij ook tegen PSV het doel mag verdedigen. AZ moet winnen om aansluiting met de top te blijven houden. De achterstand op PSV bedraagt nu vier punten.

Het humeur bij PSV is een stuk beter. De knappe zege op Arsenal van twee weken geleden heeft een positieve uitwerking op de selectie gehad. Gewonnen werd er van NEC en Ajax, en in de Europa League werd FK Bodø/Glimt aan de zegekar gebonden.

Een zege op AZ zorgt ervoor dat PSV met een goed gemoed aan de lange winterstop begint.

Laatste drie keer won AZ

Een walk-over gaat het zeker niet worden. Om te beginnen is AZ een goede ploeg. Niet voor niks staan de Alkmaarders vijfde in de eredivisie. Met de weer fitte Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis heeft AZ een aanval die veel gevaar kan stichten. Tegen PSV moet AZ het overigens wel doen zonder de geschorste Dani de Wit.

Het verleden speelt wellicht nog een beetje mee. De laatste drie onderlinge ontmoetingen in Eindhoven werden namelijk door AZ gewonnen. Nu staat iedere wedstrijd op zich, maar deze statistiek kan in het traject naar het duel toe wel een rol spelen.

Zoals gezegd moet AZ winnen om een serieuze titelkandidaat te blijven. Het moeten winnen geldt ook voor PSV. Ajax heeft een verliespunt minder, na een nederlaag kunnen dat er zomaar vier zijn.

Het zal een open wedstrijd worden. Op basis van de laatste weken is PSV favoriet om de zege te pakken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account