Voorbeschouwing PSV – FC Emmen (06-08-2022)

PSV zal de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2022/2023 met vertrouwen tegemoet zien. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd landskampioen Ajax in een spektakelstuk verslagen.

Aan het gelijkspel in de voorronde van de Champions League tegen AS Monaco hield de nieuwe coach Ruud van Nistelrooij een dubbel gevoel over. De eerste helft speelde zijn ploeg sterk maar in de slotfase werd er nog bijna verloren.

De jacht op de eerste landstitel sinds het seizoen 2017/2018 begint PSV met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Op papier had de start een stuk lastiger kunnen zijn. Na twee officiële duels is al duidelijk dat doelman Walter Benitez een absolute versterking is.

Ook aanvallers Luuk de Jong en Xavi Simons hebben hun waarde al bewezen. En wat te denken van Guus Til? De aanvallende middenvelder was de grote man in het duel om de Johan Cruijff Schaal met drie doelpunten.

FC Emmen als verrassing?

Na een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie is FC Emmen weer terug op het hoogste niveau. Het team van trainer Dick Lukkien werd vorig seizoen kampioen en promoveerde daarmee rechtstreeks.

Ten opzichte van vorig seizoen is er bij de Drenten het nodige veranderd. De meest opvallende naam in de selectie van Emmen is die van aanvaller Richairo Živković. Het voormalige wonderkind is overgekomen van Rode Ster Belgrado en hoopt bij Emmen weer iets van zijn grote talent te laten zien.

Andere nieuwelingen waar het nodige van verwacht mag worden zijn Maikel Kieftenbeld en doelman Eric Oelschlägel. Vooral het vertrek van Oussama El Azzouzi naar het Belgische Union zal pijn doen bij Emmen.

De oefencampagne was niet al te best, waardoor FC Emmen in Eindhoven weinig vertrouwen in een stunt zal hebben. De doelstelling is handhaving, en een punt of meer in Eindhoven zal niet in de begroting van Emmen staan.

PSV is dan ook de huizenhoge favoriet in de thuiswedstrijd tegen Emmen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account