Voorbeschouwing PSV – FC Groningen (11-02-2023)

Een eerder efficiënt dan goed PSV liet de kans liggen om het gat met Feyenoord kleiner te maken. Nu staan de Eindhovenaren met vier punten achterstand op de vierde plaats.

Alles is nog mogelijk. Zeker dit seizoen, waarin na 20 speelronden nog altijd vijf ploegen aanspraak maken op het kampioenschap. Ook onderin in de strijd ongemeen spannend. Helaas voor de bezoekers van zaterdagavond spelen zij daar een hoofdrol in.

FC Groningen beleeft een dramatisch seizoen, wat voorlopig resulteert in een zeventiende plaats. Als Groningen hier over 14 wedstrijden nog staat, degradeert het. En daar had vooraf niemand rekening mee gehouden.

Vorig weekend werd er wel een punt gepakt, tegen FC Twente. En dat zal misschien iets met het vertrouwen van de Noorderlingen hebben gedaan.

Daarnaast is er nog iets. Natuurlijk bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst, maar de heenwedstrijd tussen beide ploegen in Groningen werd gewonnen. Het was een van de spaarzame successen.

Simons in topvorm

Bij PSV was het na het vertrek van Cody Gakpo en in mindere mate Noni Madueke de vraag wie de handschoen op zou pakken. Dat doet voorlopig Xavi Simons.

De 19-jarige is een genot om naar te kijken, met zijn acties en enthousiasme. Van hem zal PSV het voorlopig moeten hebben, en ook van Belgisch international Thorgan Hazard mag het nodige worden verwacht. Voor PSV zou het zomaar een mooi einde van het seizoen kunnen worden.

Het is nog een lange weg en de eerste stap is een zege op FC Groningen. PSV is het aan alles verplicht om te winnen. FC Groningen gaf dan een teken van leven tegen FC Twente, in vorm is de ploeg allerminst.

Het ligt voor de hand dat PSV een makkelijke avond tegemoet gaat. Maar het blijft voetbal, en daarin is veel mogelijk.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account