Voorbeschouwing PSV – Feyenoord (18-09-2022)

De eerste topper van het seizoen staat op het programma. PSV speelt in eigen huis tegen Feyenoord. Het is een nieuw seizoen, maar PSV zal de vorige editie toch nog wel in het achterhoofd hebben.

Toen won Feyenoord met 4-0 in Eindhoven. Dit keer zal het vermoedelijk dichter bij elkaar liggen, hoewel je op basis van de laatste weken kan stellen dat Feyenoord de lichte favoriet is. Dat heeft niet zozeer met het spel van de Rotterdammers te maken, maar meer met de vorm van PSV.

Sinds de uitschakeling voor de Champions League tegen Rangers FC loopt het niet meer zoals gewenst. Verloren werd er van FC Twente, gelijkgespeeld voor de Europa League tegen het Noorse FK Bodø/Glimt, en afgelopen weekend werd er uiterst moeizaam gewonnen van RKC Waalwijk.

Natuurlijk zat het verre van mee met diverse ballen op paal en lat, maar overtuigend was het ook niet.

Ommekeer tegen Feyenoord?

Misschien dat het voor PSV wel een voordeel is dat Feyenoord op bezoek komt. In een topper is er toch altijd net wat meer motivatie. Bovendien moet er door beide ploegen gewonnen worden om aansluiting met koploper Ajax te houden.

Feyenoord was en is nog steeds een groot vraagteken. Van het team dat vorig seizoen de finale van de Conference League bereikte, is niet veel meer over. De nieuwelingen weten elkaar voorlopig goed te vinden. Alleen thuis tegen sc Heerenveen werd niet gewonnen, net als in de Europa League tegen Lazio Roma.

In de competitie staat Feyenoord voorlopig tweede. Daar zouden veel supporters en misschien ook trainer Arne Slot vooraf voor hebben getekend. Zeker na de zege op Sparta Rotterdam waren de complimenten talrijk.

Oud-speler Jonathan de Guzmán zei zelfs dat Feyenoord een betere indruk maakt dan Ajax. Dat gaat misschien wat ver, maar PSV zal de handen vol hebben aan Feyenoord.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account