Voorbeschouwing PSV – Fortuna Sittard (14-05-2023)

De thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard zou geen probleem moeten opleveren voor PSV.

. De Eindhovenaren hebben de laatste vier wedstrijden gewonnen en staan vijf punten los van de nummer drie, Ajax. In theorie kan PSV de landstitel nog pakken, maar dan moet Feyenoord de resterende drie duels verliezen.

Die kans is klein, zeker voor een ploeg die dit seizoen pas eenmaal heeft verloren. Plek twee, met als beloning voorronde Champions League, is dan ook een stuk realistischer.

Bij PSV is het spel niet altijd goed. Afgelopen weekend tegen Sparta was verre van overtuigend. Maar er wordt gewonnen en daar draait het in het voetbal nog altijd om. PSV begint aan ieder seizoen met als doel de landstitel.

Had je echter voorafgaand aan het seizoen tegen Ruud van Nistelrooij gezegd dat hij de beker zou winnen en de tweede plek in de competitie zou pakken, dan is de kans groot dat hij daarvoor had getekend.

Fortuna zo goed als veilig

Fortuna Sittard heeft zich vorig weekend (zo goed als) verzekerd van nog een seizoen eredivisie. Na een wisselvallig seizoen waarin op de achtergrond veel is gebeurd, is dat een knappe prestatie.

Ook nu is het weer eens onrustig bij de Limburgers. Sterspeler Burak Yilmaz deed tegen Vitesse (2-0 zege) opnieuw niet mee. Turkse media melden dat hij in beeld is om assistent-bondscoach te worden. Het worden nog interessante weken in Sittard.

Er worden nog drie wedstrijden gespeeld, waarvan de ontmoeting met PSV verreweg het zwaarst is. Het valt te verwachten dat de makkelijk scorende aanval van PSV een mooie middag tegemoet gaat. Xavi Simons, Luuk de Jong en Johan Bakayoko zullen er zin in hebben.

Voor Fortuna Sittard staat er niks meer op het spel. Dat kan een ploeg bevrijden, waardoor er leuk gevoetbald wordt. Wie weet wordt het zondag toch nog een spannende wedstrijd.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account