Voorbeschouwing PSV – Go Ahead Eagles (28-01-2023)

Vier dagen na de beschamende nederlaag bij FC Emmen mag PSV in eigen huis proberen om weer wat vertrouwen op te doen. En vooral om drie punten te behalen.

Die punten zijn hard nodig om mee te blijven doen voor het kampioenschap, al zal niemand in Eindhoven daar nu mee bezig zijn. Het draaide al niet goed, en dat werd tegen FC Emmen nog maar eens bewezen. Voor de kassa was het lekker dat Gakpo en Madueke werden verkocht, de supporters hadden het liever anders gezien.

Go Ahead Eagles slaagde er woensdag niet in om het clubrecord van 11 wedstrijden op rij zonder nederlaag te verbeteren. In de thuiswedstrijd tegen AZ werd voor het eerst sinds begin september verloren, wat natuurlijk geen schande is.

Voor de Eagles worden het spannende weken, nu de roze wolk is verlaten. De voorsprong op de ploegen in de gevarenzone is verre van geruststellend. En een serie van enkele nederlagen zal toch voor de nodige stress zorgen.

Wachten op versterkingen

Voor PSV is het wachten op versterkingen. Er is een flink bod uitgebracht op de Ghanees Kamaldeen Sulemana. Die deal is echter nog verre van rond. Eerder werd Fábio Silva al gehuurd. Hij moet nog wel zijn debuut maken.

PSV moet het zaterdag in ieder geval doen zonder de geschorste Mauro Júnior. De Braziliaan kreeg rood tegen Emmen. Het is voor de Eindhovenaren te hopen dat Luuk de Jong weer fit is.

De ervaren kracht liep vorige week een hoofdwond op, en kon tegen Emmen niet meedoen. Met hem en Xavi Simons kan PSV voor het nodige gevaar zorgen.

Go Ahead Eagles kan het duel van zaterdag zonder druk in. Elk resultaat is mooi meegenomen. En tegen een PSV in deze vorm is misschien wel wat mogelijk.

Ondanks alles is PSV favoriet om van Go Ahead Eagles te gaan winnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account