Voorbeschouwing PSV – NEC (30-10-2022)

PSV kan zondag op één punt van Ajax komen. De wedstrijd van Ajax tegen Vitesse is verplaatst naar 9 november.

Als PSV van NEC wint, kan het volgend weekend in de topper tegen Ajax naar de koppositie springen. Dat is overigens niet zomaar gedaan. De kampioen gelijke spelen, NEC, komt op bezoek in Eindhoven.

Afgelopen weekend speelde NEC gewoon weer keurig gelijk, ondanks een 1-3 achterstand tegen Go Ahead Eagles. Van de 11 duels dit seizoen eindigden er 8 in een gelijkspel. Verder werd er eenmaal gewonnen en twee keer verloren.

NEC staat op de twaalfde plaats. Al die gelijke spelen zijn voor buitenstaanders wel grappig, onderhand moet er ook weer een keer gewonnen worden. De voorsprong op de nummer 16, Cambuur, is slechts drie punten.

In de (plaatselijke) media wordt gesproken over een zwalkend NEC, en over een crisis die dankzij de late gelijkmaker tegen Go Ahead Eagles nog net kon worden afgewend.

Crisis bij PSV?

Puur op basis van de resultaten zou je kunnen zeggen dat PSV in crisis zit. Wie de wedstrijd tegen FC Groningen heeft gezien, zal moeten concluderen dat met het spel van de Eindhovenaren weinig mis is. Het ontbrak vooral aan het benutten van de kansen.

Na de midweekse Europese wedstrijd tegen Arsenal volgt zondag NEC. PSV moet zondag winnen. Zo simpel is het. Een nieuwe nederlaag betekent dat de achterstand op Ajax oploopt tot zeven verliespunten.

Het ligt ook wel in de lijn der verwachting dat PSV van NEC wint. De Eindhovenaren scoren makkelijk, behalve tegen FC Groningen, en de laatste wedstrijden ging het juist weer een stuk beter. Ook de gewonnen wedstrijd tegen Arsenal zal een nodige boost aan het zelfvertrouwen geven.

NEC speelt leuk voetbal, maar het niveau (en de begroting) van de selectie is een stukje minder. Met de weer fitte Luuk de Jong heeft PSV bovendien nog meer stootkracht voorin.

Inzetten op een zege van PSV lijkt dus een veilige keuze.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account