Voorbeschouwing PSV – RKC Waalwijk (11-09-2022)

Een week na het eerste puntenverlies van dit seizoen mag PSV in eigen huis in de herkansing tegen een ploeg die vorig weekend juist voor het eerst won.

RKC Waalwijk versloeg in een leuk duel Excelsior met 5-2. En dan zijn de drie gelijke spelen ook ineens een stuk waardevoller. RKC Waalwijk heeft na 5 wedstrijden een keurig totaal van 6 punten.

Daarmee staan de Waalwijkers op de voorlopige achtste plaats. RKC zou meteen tekenen voor deze plaats in de eindrangschikking. PSV is na de 2-1 nederlaag bij FC Twente gezakt naar de vierde plaats.

De woorden na afloop waren niet mals. ‘PSV onwaardig’ en ‘zakken door een ondergrens’ werden in de media opgetekend. Nu was het ook niet best wat PSV liet zien, maar je kunt simpelweg niet elk weekend de pannen van het dak spelen.

RKC ideale tegenstander

Wat dat betreft is RKC Waalwijk de ideale tegenstander om de draad weer op te pakken. PSV is met afstand de meest scorende ploeg in de eredivisie. Een grote overwinning lijkt daarom voor de hand te liggen.

Voor de competitie is er nog maar één keer in eigen huis van RKC verloren. Dat gebeurde lang geleden, in het seizoen 1992/1993 won RKC met 3-0 in Eindhoven. De laatste twee ontmoetingen won PSV met 2-0, daarvoor speelde RKC een tijd in de eerste divisie.

Toch zal men in Waalwijk graag denken aan de ontmoeting voor de KNVB-beker in 2018. Toen won RKC (destijds dus eerstedivisionist) met 2-3 in Eindhoven. Het is de grootste stunt van RKC in de clubgeschiedenis, en een van de pijnlijkste avonden voor PSV-supporters.

Hieruit blijkt maar weer eens dat in het voetbal alles mogelijk. Desalniettemin is inzetten op een overwinning van RKC een investering met een zeer hoog risico.

Voordeel voor RKC is wel dat PSV donderdag nog Europees heeft gespeeld.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account