Voorbeschouwing PSV – SC Cambuur (12-03-2023)

Voor PSV staat zondag de wedstrijd met hekkensluiter SC Cambuur op het programma. De Friezen boekten vorig weekend eindelijk weer een overwinning, en hoe.

In eigen huis werd met 4-1 van Go Ahead Eagles gewonnen. Cambuur heeft nog meer van dit soort resultaten nodig om ook volgend seizoen op het hoogste niveau te mogen spelen.

PSV doet nog altijd mee om de titel, wat best verrassend is. Niet vanwege een gebrek aan kwaliteit, maar vanwege de wisselvalligheid. Voor supporters van de Eindhovenaren is het best een frustrerend seizoen, waarbij goede wedstrijden worden afgewisseld met dramatische resultaten.

Vooral in uitduels is PSV geregeld de boot ingegaan. Een van de dieptepunten was de 3-0 nederlaag tegen SC Cambuur. Ruud van Nistelrooij zal willen voorkomen dat zijn ploeg opnieuw tegen een blamage oploopt.

Cambuur zal zich op zijn beurt optrekken aan dat resultaat.

Historie in het voordeel van PSV

Statistieken zeggen zeker niet alles, en dat is voor Cambuur maar goed ook. Van de tien onderlinge duels in Eindhoven gingen er negen verloren. Alleen in 2013 werd er met 0-0 gelijk gespeeld.

De laatste drie ontmoetingen resulteerden in stevige nederlagen. Het zou geen verrassing zijn als deze editie een vergelijkbaar resultaat krijgt. Cambuur staat niet voor niks onderaan op de ranglijst.

Voor PSV zou het best wel eens een mooie middag kunnen worden. Met Xavi Simons, Johan Bakayoko en Fábio Silva heeft het beweeglijke aanvallers in de ploeg. Combineer dit met een sterk aanspeelpunt in de vorm van Luuk de Jong en je bezorgt tegenstanders angstzweet.

Hopelijk voor PSV valt de enkelblessure van De Jong mee. Het voordeel voor Cambuur is dat het niks te verliezen heeft. Dit zijn niet de wedstrijden waarin het moet gebeuren. Dat is voor de komende weken, als FC Emmen en Excelsior wachten.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account