Voorbeschouwing PSV – sc Heerenveen (21-05-2023)

PSV kan zondag in eigen huis het felbegeerde ticket voor de voorronde van de Champions League pakken. Neem daar de winst in de KNVB-beker bij en je kunt het een mooi seizoen noemen.

Dat het seizoen ook wisselvallig is geweest, zal iedereen bij PSV beamen. Afgelopen zondag was dit weer eens zichtbaar in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Uiterst moeizaam werd er met 2-1 gewonnen. Natuurlijk draait het vooral om de resultaten en die zijn de laatste tijd goed.

In de wedstrijd tegen Fortuna Sittard viel Luuk de Jong uit met een knieblessure. Het is nog onduidelijk of hij tegen Heerenveen kan meedoen. Met Xavi Simons, Bakayoko en El Ghazi heeft PSV echter genoeg troeven voorin.

Simons hoopt nog de topscorerstitel te pakken, hoewel het tegen sc Heerenveen vooral om de tweede plaats gaat.

Ook Heerenveen moet winnen

Heerenveen kan zich eigenlijk geen misstap veroorloven. De Friezen staan momenteel op de achtste plaats, met één punt voorsprong op RKC Waalwijk. De achtste plaats vasthouden is het doel, om de play-offs voor Europees voetbal te kunnen spelen.

Het gaat natuurlijk niet meevallen om bij PSV een resultaat te boeken. Beide ploegen hebben overigens een overeenkomst, de wisselvalligheid. De ene week is het genieten bij sc Heerenveen, een week later kan het een kwelling voor de ogen zijn.

Heerenveen leunt vooral op de doelpunten van Sydney van Hooijdonk. De zoon van heeft er 16 gemaakt en kan nog topscorer van de eredivisie worden. Hij zal die titel overigens graag inruilen voor een ticket voor de play-offs.

PSV start als de grote favoriet in eigen huis. Het mag dan wisselvallig spelen, de resultaten zijn al weken goed. Met het vertrouwen zit het goed. Bovendien heeft PSV de tweede plaats stevig in handen.

Een puntje is genoeg, dat speelt altijd wat makkelijker. Het zal een zware middag worden voor sc Heerenveen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account