Voorbeschouwing PSV – Sparta Rotterdam (07-01-2023)

PSV mag het in de eerste wedstrijd na de winterstop opnemen tegen dé verrassing van dit seizoen. Sparta Rotterdam verbaast vriend en vijand door op een keurige zesde plaats te staan.

En onverdiend kun je het geenszins noemen. PSV is dus gewaarschuwd. Sparta Rotterdam heeft weliswaar alle duels tegen topploegen verloren, kansloos was Sparta geen enkele keer. Bovendien moet PSV het zonder de sterspeler van de eerste seizoenshelft doen.

Cody Gakpo heeft PSV verlaten en gaat zijn geluk beproeven bij Liverpool. De kans was al aanwezig dat Gakpo een transfer ging maken. Na zijn sterke WK was de aanvaller niet meer te behouden. PSV heeft er in elk geval een mooie transfersom aan overgehouden.

Daarnaast hebben de Eindhovenaren nog genoeg kwaliteit in de aanval staan, met onder meer Xavi Simons (8 doelpunten) en Luuk de Jong.

Bij Sparta scoort iedereen

De kracht van Sparta Rotterdam zit in het collectief. Er zijn veel spelers die een doelpunt kunnen maken. Arno Verschueren en Vito van Crooy maakten er allebei al zes. Sparta zal er zaterdag vol op willen klappen tegen PSV. Aardig wat PSV’ers hebben een vermoeiend WK achter de rug. En het gemis van Gakpo zal ongetwijfeld gevoeld worden.

Het programma van Sparta voor de komende periode is niet overdreven zwaar. Een goed resultaat tegen PSV kan ertoe leiden dat de Rotterdammers echt gaan meedoen om de tickets voor Europees voetbal. Wat toch een stunt van formaat zou zijn.

Ook voor PSV wordt het een belangrijke periode. Begin februari wacht de topper tegen de huidige koploper Feyenoord. Het is zaak om de achterstand van drie punten in ieder geval niet op te laten lopen.

Ondanks het verrassende seizoen van Sparta en het vertrek van Gakpo is PSV de grote favoriet om zaterdag de zege te pakken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account