Voorbeschouwing PSV – Vitesse (21-01-2023)

PSV tegen Vitesse is een wedstrijd tussen twee ploegen die niet in vorm zijn. Voor Vitesse geldt dit overigens al het hele seizoen.

De veertiende plaats is geen positie waar Vitesse thuishoort. Het is heel matig wat de ploeg uit Arnhem laat zien.

PSV speelt eigenlijk al het hele seizoen wisselvallig. Maar na de winterstop en het vertrek van Cody Gakpo is het er niet beter op geworden. PSV heeft twee keer gelijk gespeeld, tegen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard.

En beide keren was dat onnodig, met name tegen Fortuna. PSV speelde lang met een man meer, maar zag diep in de blessuretijd de zege verdampen. De Eindhovenaren hebben nu vijf punten minder dan koploper Feyenoord. PSV kan zich tegen Vitesse geen nieuw puntverlies veroorloven.

Terugkeer van Cocu

Voor Vitesse-trainer Philip Cocu wordt het zaterdag een weerzien met heel wat oude bekenden. Als speler kwam hij in twee periodes uit voor PSV. En als trainer bezorgde hij PSV de voorlopig laatste landstitel.

Daarna verliep het voor de trainer Cocu allemaal wat minder. Bij Vitesse probeert hij zijn carrière weer nieuw leven in te blazen.

PSV zal ondanks de pijnlijke 2-2 in Sittard wat positieve punten uit het duel halen. Waar er tegen Sparta Rotterdam nauwelijks kansen werden gecreëerd, lukte dat in Limburg wel. Het probleem was echter dat slechts twee van de kansen een doelpunt opleverde.

De kans is groot dat PSV tegen Vitesse opnieuw het spel moet maken. Vitesse is niet de best voetballende ploeg van de eredivisie. Zelfs tegen 10 man van NEC werden er nauwelijks kansen gecreëerd.

Natuurlijk start PSV zaterdag als de grootste kanshebber op de overwinning. Maar misschien dat de terugkeer van Cocu Vitesse tot onverwachte daden kan inspireren.

De laatste Vitesse-zege in Eindhoven was in 2013. Toen werd het maar liefst 2-6.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account