Voorbeschouwing PSV – Volendam (31-08-2022)

PSV speelt woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam. De KNVB gaf Nederlandse clubs die Europese kwalificatiewedstrijden moesten spelen een weekend rust om zich optimaal voor te bereiden.

Helaas voor PSV hielp dat niet en werd het hoofdtoernooi van de Champions League niet bereikt. Dat dit de ploeg uit Eindhoven geen mentale dreun heeft bezorgd, bleek wel uit de uitwedstrijd tegen Excelsior. Er werd in Rotterdam met 6-1 gewonnen, en dat zonder de geblesseerde Luuk de Jong.

Xavi Simons liet zien een prima vervanger te zijn. De jonge spits is met vier doelpunten medetopscorer in de eredivisie. Voor een spits die in vorm is, is Volendam geen verkeerde tegenstander om te treffen.

Met ook nog Joey Veerman en Ibrahim Sangaré in vorm is PSV een zeer serieuze kandidaat om het titelverdediger Ajax moeilijk te maken. Cody Gakpo draait ook lekker, maar het is de vraag of hij niet vlak voor het sluiten van de transfermarkt wordt weggekocht.

Eerste Volendamse zege

FC Volendam zal met een goed gevoel naar Eindhoven afreizen. Om te beginnen heeft de ploeg van Wim Jonk (oud PSV’er) niks te verliezen. Dit zijn niet de wedstrijden waarin FC Volendam punten moet pakken.

Daarnaast werd afgelopen weekend de eerste driepunter gepakt. En dat tegen FC Twente. Zo staat Volendam na drie wedstrijden op vier punten. Daar zullen vooraf veel mensen in het palingdorp voor hebben getekend.

Carel Eiting is een flinke versterking voor FC Volendam. En met de aanvallers Mühren, Veerman en sinds afgelopen zondag ook Zeefuik, kan er aardig wat gevaar worden gesticht.

Daar zal woensdag waarschijnlijk niet echt sprake van zijn. PSV is nog zonder puntverlies en zal in het spoor van Ajax willen blijven. Komend weekend staat de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma.

Puntverlies tegen FC Volendam staat niet in de planning. De kans dat dat gebeurt is ook klein.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account