Voorbeschouwing RKC Waalwijk – AZ (06-11-2022)

De laatste weken gaat het wat minder met RKC Waalwijk. Dat is begonnen met een nederlaag bij de amateurs van De Treffers.

Daarna volgde een (geflatteerde) nederlaag tegen Ajax en een kansloze verliesbeurt in Enschede tegen FC Twente. Drie nederlagen op rij, waarvan er twee niet meer dan normaal zijn. RKC krijgt zondag weer een zware tegenstander voor de kiezen, in de vorm van AZ, de nummer drie van de ranglijst.

AZ is bezig aan een meer dan goed seizoen. Europees gaat het goed, en in de competitie is AZ bijna de evenknie van Ajax en PSV. Afgelopen weekend toonden de Alkmaarders veerkracht door na een vroege rode kaart van Dani de Wit toch te winnen van FC Volendam. De uitwedstrijd bij RKC Waalwijk belooft ook een lastig duel te worden.

Afwezigen

AZ mist de geschorste Dani de Wit, net als de geblesseerden Vangelis Pavlidis, Bruno Martins Indi en Hakon Evjen. Dat lijkt een behoorlijke lijst, maar de ziekenboeg van AZ heeft dit seizoen al voller gezeten. Bovendien is Pavlidis dicht bij een rentree.

Bij RKC is iedereen fit, behalve verdediger Lars Nieuwpoort, die al sinds begin september aan de kant staat. De Waalwijkers zal er veel aan gelegen zijn het goede gevoel terug te krijgen.

Het is een van de verrassingen van dit seizoen, hoewel de club vorig seizoen ook gewoon keurig als tiende eindigde. Trainer Joseph Oosting was kwaad tijdens en na de wedstrijd met FC Twente. Wie weet dat dit zondag tegen AZ een reactie oplevert.

AZ speelt voor de winterstop nog tegen RKC en een week later tegen PSV. Twee lastige uitwedstrijden die cruciaal kunnen zijn voor het verdere verloop van het seizoen.

Tegen RKC Waalwijk is AZ licht favoriet. RKC heeft dit seizoen thuis al van Ajax en Feyenoord verloren. Wordt AZ de volgende topclub die wint in Waalwijk?

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account