Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Emmen (28-01-2023)

Op papier is RKC Waalwijk tegen FC Emmen misschien niet het meest aantrekkelijke duel, maar stiekem zijn de belangen best groot. Voor beide partijen.

RKC heeft dit seizoen veel voetbalvolgers verbaasd. Met name voor de winterstop werden er mooie resultaten behaald. RKC stond zelfs een tijdje stevig in de subtop. De laatste weken worden er echter minder punten gepakt en komt de concurrentie dichterbij.

Een van die concurrenten is FC Emmen. De ploeg uit Drenthe zit op een wolk na de knappe 1-0 thuiszege op PSV. FC Emmen staat nu in de eredivisie stand op de veilige vijftiende plaats, maar onderin ligt het nog zo dicht bij elkaar dat het over twee weken helemaal anders kan zijn.

Dit geldt ook voor RKC. De Waalwijkers staan op de elfde plaats, met 7 punten meer dan nummer 16 FC Groningen. Dat is nog geen veilige marge. De komende weken speelt RKC tegen ploegen die in de buurt staan. Het wordt dus een belangrijke periode.

Trainer RKC speelt uitwedstrijd

Voor RKC-trainer Joseph Oosting wordt het een bijzonder duel. Hij komt uit Emmen en heeft het grootste gedeelte van zijn carrière bij FC Emmen gespeeld. Ook als assistent-trainer en hoofd jeugdopleidingen is hij nog aan Emmen verbonden geweest.

Sinds Oosting bij RKC zit, heeft hij de ploeg in de eredivisie kunnen houden. Dit seizoen is Oosting hard op weg om dat huzarenstukje te herhalen.

Ook FC Emmen hoopt op het hoogste niveau te blijven. De zege tegen PSV was een zeer welkome bonus. De komende zes wedstrijden zijn tegen teams die (op dit moment) in het rechterrijtje bivakkeren.

Als Emmen zich wil handhaven, zal in de komende weken een grote stap gezet moeten worden. Lukt dat niet, dan gaat het een moeilijk verhaal worden.

RKC Waalwijk en FC Emmen spelen allebei leuk voetbal. Het zal een leuk kijkstuk worden, zonder duidelijke favoriet.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account