Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Twente (21-05-2023)

Voor RKC Waalwijk is het zondag waarschijnlijk de laatste kans om nog zicht te houden op de play-offs voor Europees voetbal.

Een luxeprobleem, want hoewel RKC het ook vorig seizoen al verrassend goed deed, is handhaving het eerste doel. RKC staat echter nog steeds op de negende plaats, met maar één punt minder dan de nummer acht sc Heerenveen.

In de wetenschap dat de Friezen het tegen PSV opnemen, is dit het moment om toe te slaan. Dan moet er wel van FC Twente worden gewonnen en dat gaat niet meevallen.

Na een mindere periode gaat het weer beter met FC Twente. De laatste twee wedstrijden werden makkelijk gewonnen, zonder tegentreffers te incasseren. De verdediging was lang de sterkste in de eredivisie.

Als de Twentse verdediging die vorm weer weet te vinden, is het de grote favoriet om de play-offs te winnen.

Mindere periode RKC

RKC is juist bezig aan een mindere periode. Van de laatste zes wedstrijden gingen er vier verloren. Gelukkig voor de Brabanders laat ook sc Heerenveen regelmatig een steekje vallen, waardoor de play-offs nog in zicht zijn.

Bij RKC zijn er genoeg spelers die gevaar kunnen stichten, zoals spits Michiel Kramer. Hij is bezig aan een uitstekend seizoen. Dat kun je ook zeggen over doelman Etienne Vaessen. De kwaliteit is aanwezig om het FC Twente lastig te maken, het is aan RKC om dit ook in de praktijk te brengen.

FC Twente kan vrijuit spelen. De play-offs zijn al lang binnen. Het is zaak om vertrouwen te tanken in de aanloop naar de duels voor Europees voetbal. Twente wordt de grote favoriet om het ticket voor de Europa League te pakken.

Het is een oerdegelijke ploeg die kan leunen op een sterke defensie en voorin creatieve en dus gevaarlijke spelers heeft. FC Twente start dan ook als favoriet in Waalwijk.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account