Voorbeschouwing RKC Waalwijk – Feyenoord (21-08-2022)

RKC Waalwijk is alleszins redelijk aan het nieuwe seizoen begonnen. In de openingswedstrijd werd er in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht.

Afgelopen weekend pakte RKC een punt bij FC Emmen. Verdiend was het niet, omdat RKC slecht speelde, alleen maar verdedigde en vlak voor tijd scoorde via Lobete. Nu draait voetbal in eerste instantie om het resultaat, en op dat vlak zijn twee punten uit evenveel wedstrijden voor RKC Waalwijk prima.

Feyenoord begon het seizoen met een ruime zege bij Vitesse. Dit werd gevolgd door een 0-0 gelijkspel tegen SC Heerenveen. Slecht was het niet, maar ondanks een groot veldoverwicht kon er niet worden gescoord. Het Feyenoord van vorig seizoen en dat van dit seizoen is een wereld van verschil.

Niet eens qua spel of kwaliteit, maar vooral qua namen. Er zijn veel nieuwe spelers, die nog aan elkaar moeten wennen.

Ga je schamen!

Als je puur naar het verleden kijkt, is de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk geen pleziertripje voor Feyenoord. Dieptepunt vanuit Rotterdams oogpunt is de 1-0 nederlaag in 2013.

RKC was toen de gedoodverfde degradant (wat uiteindelijk ook gebeurde) maar won wel in eigen huis van Feyenoord. ‘Ga je schamen!’, schreeuwde de verslaggever van RTV Rijnmond na de Waalwijkse treffer.

Of Feyenoord zich zondag na afloop ook moet schamen bij een eventuele nederlaag, is de vraag. RKC heeft op papier een prima selectie, en vooral tegen Utrecht liet het zien een ploeg te zijn om rekening mee te houden.

Uiteraard is het veiliger om in te zetten op een overwinning van Feyenoord. Dat is de ploeg van Arne Slot aan de stand verplicht, maar een puntendeling of Brabantse zege zou ook weer niet zo heel verrassend zijn.

Feyenoord is nog een beetje zoekende, dus is dit een goede wedstrijd om eens een gokje te wagen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account