Voorbeschouwing RKC Waalwijk – PSV (05-03-2023)

Supporters van RKC Waalwijk kijken al weken uit naar de ontmoeting met PSV. De Waalwijkers zijn bezig aan het beste seizoen in jaren.

Deelname aan de play-offs om Europees voetbal is na 23 speelronden een realistisch doel. PSV heeft het moeilijk. In de competitie loopt het, ondanks de zege op Twente, niet naar wens, en Europees werden de Eindhovenaren uitgeschakeld door Sevilla.

. In de media verschijnen al voorzichtige berichten over ontevreden spelers die vinden dat trainer Van Nistelrooij zijn wisselbeleid moet aanpassen. De spelers willen weten waar ze aan toe zijn.

Joseph Oosting, de trainer van RKC Waalwijk, zal weinig kritiek krijgen. De laatste seizoenen hield hij RKC in de eredivisie. De tiende plek van vorig seizoen was al een knappe prestatie. En dit seizoen kan het helemaal niet op.

Oosting heeft met een begroting van 8,4 miljoen euro (de een na laagste in de eredivisie) een uitstekend team neergezet. De beste prestatie ooit, de zevende plek in de eredivisie, kan zomaar worden geëvenaard. RKC staat momenteel op de achtste plaats.

PSV moet winnen

PSV kan zich geen puntverlies meer veroorloven, of het kampioenschap kan vaarwel worden gezegd. Omdat het bovenin zo dicht bij elkaar staat, zou het zelfs kunnen gebeuren dat PSV directe plaatsing voor Europees voetbal gaat missen.

Zo ver is het nog lang niet, maar duidelijk is wel dat PSV niet te veel meer mag laten liggen. En dat zal bij het sterke RKC Waalwijk niet mee gaan vallen.

Van de laatste zes onderlinge duels in Waalwijk wisten beide ploegen er drie te winnen. Voor PSV is het te hopen dat Xavi Simons het op zijn heupen heeft. Hij is de man die bij PSV het verschil kan maken.

RKC is op dat gebied een sterker collectief, weliswaar met minder kwaliteit aan boord. Maar dit zegt lang niet alles.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account