Voorbeschouwing SC Cambuur – Ajax (05-02-2023)

Na de overwinning bij Excelsior mag Ajax in Leeuwarden proberen om het vertrouwen nog wat op te krikken.

En in de wetenschap dat Feyenoord en PSV het tegen elkaar opnemen, kan het zomaar een hele mooie zondag worden voor de regerend landskampioen.

Tegen SC Cambuur mag Ajax eigenlijk niet in de problemen komen. Cambuur scoort heel moeizaam en lijkt rechtstreeks op degradatie af te stevenen. De laatste keer dat het echt genieten was, was nog ver voor het WK. Toen werd PSV in eigen huis geklopt.

Daarna was het huilen met de pet op, hoewel er vorige week een zeer belangrijke zege op FC Groningen werd geboekt. Of er ook tegen Ajax een stunt in zit, valt ernstig te betwijfelen. Het maken van doelpunten blijft het grote probleem in Leeuwarden.

Misschien dat Cambuur deze week nog een konijn uit de hoge hoed tovert, en anders wordt het hopen dat Uldrikis zijn vorm van vorig seizoen gaat hervinden. Zo niet, dan wordt het een heel lastig verhaal om in de eredivisie te blijven.

Nieuw elan

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar tegen Excelsior leek er een ander Ajax te staan. John Heitinga heeft als interim-trainer zijn eerste wedstrijd in de hoogste divisie van het betaalde voetbal gewonnen.

Het is helemaal niet ondenkbaar dat hij tot het einde van het seizoen mag blijven zitten. Als hij een aantal zeges op rij boekt, wordt die kans alleen maar groter. En het programma van Ajax biedt op dat vlak mogelijkheden.

Echter mag SC Cambuur natuurlijk niet worden onderschat. Onderin is de strijd ongemeen spannend. In de wetenschap dat ook de concurrentie punten aan het pakken is, kunnen de Friezen misschien wel iets meer.

Toch is er maar één team dat zondag als favoriet aan de aftrap verschijnt. En dat is Ajax. Met een achterstand van slechts vijf punten is alles nog mogelijk voor de Amsterdammers.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account