Voorbeschouwing SC Cambuur – FC Emmen (01-04-2023)

Je mag het duel met FC Emmen nog geen laatste kans voor SC Cambuur noemen. Maar als er zaterdag van een directe concurrent wordt verloren, begint het er wel echt penibel uit te zien voor de Friezen.

En van een blik op de ranglijst kikkert het humeur nu al niet op. Cambuur is de hekkensluiter in de eredivisie, met een achterstand van vijf punten op de nummer 16, en dat is FC Emmen.

Bij een nederlaag is het verschil acht punten, onoverbrugbaar zou je zeggen. Nu is niets onmogelijk, maar het spel van SC Cambuur doet geen wonderen vermoeden.

Ook voor FC Emmen ziet het er niet overdreven rooskleurig uit. Rechtstreekse handhaving is het doel, maar dan moeten er nog wel wat punten worden behaald.

Het is voor de Drenten te hopen dat het een beetje rustig aan boord blijft. Trainer Dick Lukkien heeft aangegeven volgend seizoen trainer van FC Groningen te zijn. Voor de sfeer binnen een selectie is dat niet altijd bevorderlijk.

Zoeken naar aanknopingspunten

Het voordeel van Emmen ten opzichte van Cambuur is dat het spel nog best aardig is. Alleen heeft het FC Emmen op beslissende momenten vaak niet mee gezeten, en wordt er wat moeizaam gescoord.

Dat scoren is nu net het probleem van Cambuur, hoewel dit de laatste weken iets beter gaat. Het is zoeken naar aanknopingspunten voor Cambuur, omdat het al het hele seizoen niet loopt.

Na FC Emmen volgen FC Twente en Feyenoord, normaal gesproken geen wedstrijden waarin Cambuur punten gaat pakken. Het moet gebeuren tegen FC Emmen. Misschien is het een voordeel dat de interlandbreak er tussen zat. Trainer Sjors Ultee heeft zodoende volop kunnen toewerken naar de cruciale ontmoeting met Emmen.

Ondanks dat kun je je geld beter kunt inzetten op FC Emmen. Ze spelen beter dan Cambuur, maar je weet het in het voetbal natuurlijk nooit.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account