Voorbeschouwing SC Cambuur – FC Twente (23-10-2022)

Voor SC Cambuur moet het onderhand wel weer een keertje. De knappe zege tegen PSV werd gevolgd door een teleurstellend gelijkspel tegen Go Ahead Eagles en een kansloze nederlaag tegen Vitesse.

De Friezen bereikte woensdagavond ten koste van de amateurs van Rijnvogels de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. In de eredivisie heeft Cambuur acht punten en staat op de veertiende plaats. Dat is een veilige plek, maar de voorsprong op hekkensluiter FC Volendam is slechts twee punten.

Hoe anders ziet de wereld van FC Twente eruit? Enigszins ongemerkt is Twente bezig aan een uitstekend seizoen. Twente is de nummer vijf in de eredivisie, weliswaar op een behoorlijke afstand van de top vier.

Niet dat FC Twente zal gaan meedoen om de titel. Europees voetbal zal de doelstelling zijn, en als dat lukt hebben de Tukkers een uitstekend seizoen gedraaid.

Zonder echte vedettes

Twente is een ploeg zonder echte vedettes. Bekende namen zijn er wel, zoals Van Wolfswinkel, Zerrouki en Vlap. Het zijn niet de grote sterren in de eredivisie. Misschien dat dat wel de kracht is van FC Twente.

Dat FC Twente goed draait is geen garantie dat er makkelijk van Cambuur gewonnen gaat worden. Cambuur blijft een gevaarlijke ploeg. Daar kunnen ze in Eindhoven over meepraten.

Bovendien zijn, zoals je daarnet al kon lezen, de punten hard nodig. Trainer Henk de Jong zal er deze week op hameren dat er gewonnen moet worden van FC Twente. Bij een overwinning neemt Cambuur even afstand van de onderste plekken.

FC Twente kan het zich eigenlijk niet veroorloven om punten te laten liggen. Als je mee wilt doen om Europees voetbal, moeten dit soort duels worden gewonnen. Puur op basis van de ranglijst is FC Twente favoriet.

Maar vlak Cambuur niet uit. Als het publiek in Friesland er vol achter gaat staan, wat bijna altijd gebeurt, gaat het een spannende middag worden. Een middag waarop Twente niettemin als favoriet start.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account