Voorbeschouwing SC Cambuur – FC Utrecht (06-05-2023)

Aan de lijdensweg van SC Cambuur komt zaterdagavond een einde. Na de wedstrijd tegen FC Utrecht is het doek meer dan waarschijnlijk gevallen.

Zelfs de meest optimistische supporter zal al weken voelen dat het onafwendbaar is. Uit de laatste 12 wedstrijden is exact één punt behaald. Dat is niet best, helemaal niet omdat de Friezen al zo weinig punten hadden.

Cambuur moet uithuilen en in de Keuken Kampioen Divisie opnieuw beginnen.

FC Utrecht kan zich gaan opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. De nummer zeven in de stand heeft een voorsprong van zeven punten op de nummer negen van de ranglijst. Dat lijkt een veilige marge te zijn.

Voor FC Utrecht is het een apart seizoen, met teleurstellende prestaties en onrust op allerlei gebieden. De laatste weken is het iets rustiger bij de club. Om dat zo te houden is het verstandig om voluit te blijven spelen en vol vertrouwen aan de play-offs te beginnen.

Wat kan Cambuur nog?

Cambuur is voor veel ploegen de ideale tegenstander geweest om vertrouwen op te doen. Dat heeft overigens vooral met het spel van de Friezen te maken. Misschien dat de waarschijnlijke degradatie onvermoede krachten losmaakt in het team. Alleen al voor het trouwe publiek hoop je dat er nog een keer een mooi resultaat wordt behaald.

Als je gaat inzetten op SC Cambuur tegen FC Utrecht is het een veilige investering om op een zege van de uitploeg te gokken. Wil je echter een klapper maken, dan kun je op Cambuur inzetten.

Er is een kans dat Cambuur alle zorgen loslaat en gewoon gaat voetballen. Van wie het gevaar moet komen, is dit seizoen niet duidelijk geworden.

Maar je weet het nooit. FC Utrecht is aanvallend een stuk sterker, met Dost en de Griekse spits Douvikas. Laatstgenoemde probeert om het seizoen af te sluiten als topscorer.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account