Voorbeschouwing SC Cambuur – FC Volendam (08-01-2023)

In de eerste speelronde na de winterstop staat er een heuse degradatiekraker op het programma. Nummer zeventien SC Cambuur ontvangt hekkensluiter FC Volendam.

Het verschil tussen beide ploegen is twee punten. Vooral Volendam mag niet verliezen. Anders wordt het een lange achtervolging. Maar ook Cambuur kan zich geen nederlaag veroorloven. De spanning zal er dus vol op staan.

Wat Cambuur en met name FC Volendam voor de winterstop lieten zien was niet fraai. Volendam heeft nauwelijks laten zien iets te zoeken te hebben op het hoogste niveau. De verdediging is zo lek als een mandje en de aanval, waar nochtans behoorlijk wat kwaliteit staat, weet het net maar moeizaam te vinden.

Scoren is een nog groter probleem bij Cambuur. Dat lukte pas 9 keer, het minste van alle eredivisieploegen.

Kleine nederlagen

Als Cambuur het probleem van de doelpunten op weet te lossen is er echt nog wel iets mogelijk. Er worden namelijk vooral kleine nederlagen geleden. De laatste vier duels voor de winterstop ging het om één doelpunt verschil, drie keer 0-1 en eenmaal 1-2.

Op dat gebied is FC Volendam de ideale tegenstander om tegen te hervatten. Een week later volgt FC Emmen. Een positief ingesteld mens ziet de zon in Leeuwarden al bijna schijnen.

FC Volendam heeft weinig aanknopingspunten kunnen vinden in de laatste maanden. De nederlagen waren vaak kansloos. Natuurlijk heeft Volendam nog 20 wedstrijden om iets aan de laatste plaats op de ranglijst te veranderen. Als je naar de selectie kijkt, dan zit daar toch de nodige kwaliteit. Het is er alleen niet uitgekomen.

Tijdens de winterstop was het onrustig in Volendam. Reservespelers zouden achter de rug van Jonk om hebben geklaagd bij voorzitter Wim Jonk. Het enige medicijn tegen deze onrust is een resultaat tegen SC Cambuur. Dat is mogelijk, maar de Friezen beginnen wel als favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account