Voorbeschouwing SC Cambuur – Feyenoord (16-04-2023)

SC Cambuur is nog niet gedegradeerd, maar de kans dat het gaat gebeuren is erg groot. Tijdens de kansloze nederlaag bij FC Twente liet Cambuur nog maar eens zien waarom het op de achttiende plaats staat.

Een achterstand van 8acht punten met nog zes wedstrijden te gaan is voor iedere ploeg veel, helemaal met de vorm en kwaliteit van SC Cambuur. En dan komt zondag ook nog eens koploper Feyenoord op bezoek in Leeuwarden.

Feyenoord is aan het aftellen. Nog zes wedstrijden, waarvan er vier moeten worden gewonnen, dan is Feyenoord kampioen. Je mag dit gerust een grote verrassing noemen, omdat Arne Slot zowat een compleet nieuw elftal in elkaar moest zetten.

Dat lukte, en dankzij misstappen van de concurrentie en af en toe het geluk van een kampioen, ziet het er voor Feyenoord zeer goed uit. Het resterende programma is bovendien het eenvoudigst van de top 5, te beginnen met deze wedstrijd bij Cambuur.

Hoe groot is de kans op winst voor Cambuur?

Het lijkt er sterk op dat niks Cambuur nog kan redden. Bij FC Groningen heb je soms nog het idee dat er een ommekeer aan zit te komen, bij de Friezen is dat helemaal niet het geval.

Het ontbreekt aan alles, voetballend vermogen, doelpunten en bovenal punten. Nu blijft het natuurlijk voetbal en is er een kans dat Cambuur thuis tegen Feyenoord de drie punten pakt. Druk je de kans uit in procenten, dan zal je op ongeveer 0,1% uitkomen.

En pak de quoteringen er maar bij. Eén ding is zeker: als je fors inzet op een zege van Cambuur en het onmogelijke gebeurt, dan hoef je maandag niet te gaan werken.

De realiteit zal anders zijn. Feyenoord is lekker bezig. Het drukke programma kan zich echter wel gaan wreken. Vorige week de zware bekerwedstrijd tegen Ajax, en deze donderdag wordt er tegen AS Roma gespeeld in de Europa League.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account