Voorbeschouwing SC Cambuur – NEC (04-11-2022)

SC Cambuur – NEC is een duel in de kelder van de eredivisie. Dat mag gezien de kwaliteit best verrassend genoemd worden.

Cambuur is de nummer 16 in de eredivisie, met acht punten. NEC heeft als nummer 15 drie punten meer. NEC is de kampioen van de gelijke spelen, met acht stuks. Het nadeel daarvan is dat het steeds maar één punt oplevert. En als je dan maar één wedstrijd wint, tikt het niet echt aan met het puntentotaal.

Cambuur speelt nog drie duels voor de winterstop. Het inhaalduel tegen Feyenoord, de derby tegen sc Heerenveen en deze wedstrijd tegen NEC. De andere twee zijn zware klussen, daarom moet Cambuur dit duel winnen.

Het zijn geen makkelijke tijden in Leeuwarden. Trainer Henk de Jong moest vanwege gezondheidsredenen stoppen. En sportief valt het een beetje tegen.

NEC in de problemen?

NEC heeft het al een tijdje lastig. Eerst waren al die gelijke spelen nog wel grappig, maar na nederlagen tegen Sparta en PSV, en een moeizaam gelijkspel tegen Go Ahead Eagles, moet er hoognodig weer eens worden gewonnen. Dat gebeurde zoals gezegd maar één keer, op 14 augustus werd FC Volendam met 4-1 verslagen.

De laatste zege van Cambuur was op 1 oktober. Ook even geleden, maar het was wel een hele fraaie. PSV werd in Leeuwarden met 3-0 geklopt. PSV kloppen is leuk, maar niet voldoende om in de eredivisie te blijven. Het is nog geen paniek in Friesland, maar lang moet de malaise niet meer duren.

Het probleem bij SC Cambuur zit hem in het maken van doelpunten. Het is de minst scorende ploeg in de eredivisie. NEC is overigens ook niet direct een doelpuntenmachine.

Ligt een 0-0 dan voor de hand? Het is flauw om te zeggen dat een gelijkspel een veilige gok is bij elke wedstrijd van NEC, maar realistisch is die gok wel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account