Voorbeschouwing SC Cambuur – PSV (01-10-2022)

Koploper PSV speelt zaterdag de uitwedstrijd bij SC Cambuur. PSV vond het misschien wel jammer dat de interlandbreak er was.

Na de spectaculaire en verdiende zege op Feyenoord en het verlies van Ajax bij AZ zat het met het vertrouwen ineens helemaal goed. En dat na een moeilijke periode, zowel op sportief als bestuurlijk vlak. Zaterdag om 16.30 uur kan PSV het goede gevoel voortzetten bij SC Cambuur.

De Friezen kunnen best een succesje gebruiken. De laatste competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk werd gekenmerkt door drie rode kaarten, waarvan één voor trainer Henk de Jong, en een 5-1 nederlaag.

SC Cambuur staat voorlaatste en dat is niet waar de club op gehoopt had. Nu staat alles onderin heel dicht bij elkaar en kan Cambuur bij een zege op PSV zomaar naar de dertiende plek springen.

Spannende weken

Voor SC Cambuur moet het de komende weken wel gaan gebeuren. Een punt of meer tegen PSV is bonus, maar daarna volgen met Go Ahead Eagles en Vitesse twee ploegen die ook in de onderste regionen van de eredivisie bivakkeren. Cambuur speelt niet eens onaardig, maar weet moeilijk het net te vinden. Er is in zeven duels pas vijf keer gescoord.

Bij PSV hoopt Luuk de Jong zijn rentree te maken. De spits lag er een tijdje uit met een blessure. Hoewel PSV tegen Feyenoord veel indruk maakte, is De Jong altijd van toegevoegde waarde.

Cody Gakpo zal met een hoop vertrouwen terugkeren uit Oranje. Hij speelde goed en kan de komende maanden bij PSV zijn marktwaarde nog wat opschroeven.

SC Cambuur won in eigen huis in competitieverband nog nooit van PSV. Een keer werd er een punt gepakt, in het seizoen 1998/1999.

Vorig seizoen was PSV met 2-1 de sterkste in Friesland. Vooraf is de kans groot dat PSV ook deze ontmoeting wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account