Voorbeschouwing SC Cambuur – sc Heerenveen (19-02-2023)

Een derby is altijd interessant. Deze versie van de Friese kraker tussen SC Cambuur en SC Heerenveen belooft dat ook zeker te worden.

Beide teams hebben de punten hard nodig, met de kanttekening dat Cambuur ze het hardst nodig heeft. De ploeg uit Leeuwarden staat op de zeventiende plaats, met evenveel punten als een andere ploeg uit het noorden, hekkensluiter FC Groningen.

Het gebrek aan punten is al een probleem, het nauwelijks maken van doelpunten eigenlijk een nog groter euvel. SC Cambuur maakte er dit seizoen pas 11.

Ook sc Heerenveen is niet de doelpuntenmachine die het in het verleden kon zijn. Heerenveen loopt op dit vlak 1 op 1. Afgelopen weekend tegen Feyenoord werden ook weer de nodige kansen gemist.

Heerenveen krijgt daarentegen ook niet overdreven veel doelpunten tegen. En dat kunnen ze bij Cambuur dan weer niet zeggen.

Alles is mogelijk

Deze wedstrijden staan op zich, om er maar eens een cliché uit te gooien. In deze duels is altijd net wat meer mogelijk. Met name bij Cambuur zitten er aardig wat Friezen in de selectie, waarvan Doke Schmidt met zijn verleden bij sc Heerenveen de meest pikante is. Het fanatieke publiek zal zondagmiddag ook een stevige duit in het zakje doen.

Voor SC Cambuur begint de tijd te dringen. Als je naar de stand op de ranglijst kijkt, is de achterstand op de plekken 15 en 16 te overzien. Of dat nog lang het geval gaat zijn, is de vraag.

De geschiedenis heeft uitgewezen dat je toch zeker rond de 33 punten moet uitkomen om veilig te zijn. Dat betekent voor Cambuur nog 7 keer winnen. Wie de ploeg uit Leeuwarden dit seizoen in actie heeft gezien weet dat dit geen simpele klus wordt.

In de Friese derby is er dan ook maar één favoriet, en dat is SC Heerenveen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account