Voorbeschouwing SC Cambuur – Sparta Rotterdam (21-01-2023)

De problemen voor SC Cambuur worden iedere week groter. Ook vorige week werd het net niet gevonden.

Je zou bijna camera’s op het trainingsveld gaan ophangen om te kijken of ze dan wel kunnen scoren. Tegen FC Emmen leverde het wel een punt op. Maar dit mag de vervelende smaak van de laatste plaats en de doordeweekse uitschakeling tegen de amateurs van De Treffers niet wegspoelen.

Zaterdag volgt tegen Sparta Rotterdam een nieuwe kans, hoewel de Rotterdammers aan een uitstekend seizoen bezig zijn.

Ook na de winterstop gaat Sparta namelijk keurig door met het behalen van punten. Daar was in de vorige speelronde in de stadsderby tegen Excelsior wel wat geluk mee gemoeid. Maar winnen is winnen. En Sparta heeft al 28 punten.

Nog 6 en ze zijn veilig, en daar heeft Sparta nog 18 wedstrijden de tijd voor. Niemand zal het in Rotterdam overigens nog over handhaving hebben. De woorden ‘Europees’ en ‘voetbal’ vallen daar eerder.

2 over 12

Daar kunnen ze in Leeuwarden alleen maar van dromen. SC Cambuur heeft de aansluiting met de nummers 15 tot en met 17 nog te pakken. Maar als er niet gescoord gaat worden, zal het gat ongetwijfeld snel groter worden.

Het frustrerende voor de nieuwe trainer Sjors Ultee, en de rest van Cambuur, is dat het spel niet eens altijd slecht is. Maar de kansen worden niet benut.

Sparta is dan ook de logische favoriet om drie punten aan het totaal toe te voegen. Maar als er iets is dat het verleden heeft uitgewezen, is het dat iedere ploeg een keer punten gaat pakken.

Dat moment zal bij Cambuur ook gaan komen. Tom Boere en Roberts Uldrikis zijn prima spitsen, die in het verleden hebben aangetoond veel te kunnen scoren.

Aan deze punten zal SC Cambuur zich moeten vastklampen. En dan hopen dat het snel beter gaat.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account