Voorbeschouwing sc Heerenveen – Ajax (12-03-2023)

Volgende week speelt Ajax de Klassieker tegen Feyenoord. Een duel dat een cruciale rol gaat spelen in de strijd om het kampioenschap.

De Amsterdammers kunnen echter verre van rustig naar dat duel toewerken, omdat de uitwedstrijd met sc Heerenveen op het programma staat. Vaak een lastige klip om te nemen, en dat gaat dit jaar niet anders zijn.

Heerenveen mag dan bezig zijn aan een mindere fase, het is een sterke ploeg die het iedere topploeg lastig maakt. Dit seizoen bleef het overigens bij lastig maken, want op een gelijkspel vlak voor de winterstop tegen Feyenoord na, heeft sc Heerenveen elk duel tegen een topploeg verloren.

Voor Ajax is het vertrek van Alfred Schreuder voorlopig een goede zet gebleken. Onder interim-trainer John Heitinga zijn de resultaten beter en lijken de spelers het weer een beetje naar hun zin te hebben.

Als je kijkt naar de begroting en de spelers van Ajax, zouden ze kampioen moeten worden. Dit hebben de Amsterdammers nog volledig in eigen hand.

Het lange wachten van sc Heerenveen

Heerenveen is zoals gezegd een lastige tegenstander, maar daar weet Ajax de laatste jaren wel raad mee. Als je naar de laatste 13 edities kijkt, werden er 11 gewonnen en twee gelijk gespeeld.

Cijfers waar je vertrouwen uit kunt putten. Voor Heerenveen is het te hopen dat Sydney van Hooijdonk en Thom Haye weer fit zijn. Aan de andere kant lieten de Friezen zien het ook prima zonder deze twee te kunnen, getuige het 3-3 gelijkspel van afgelopen weekend tegen FC Twente.

Ajax moet van de eigen kracht uitgaan. Op papier is het beter dan sc Heerenveen, en als de Amsterdammers hun eigen spel spelen is de kans groot dat ze de drie punten meenemen.

Die hebben ze hard nodig, omdat averij in de titelstrijd met de Klassieker in het vooruitzicht slecht uitkomt.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account