Voorbeschouwing sc Heerenveen – FC Twente (18-09-2022)

Twee ploegen die voor een belangrijk onderling duel staan. Zowel sc Heerenveen als FC Twente moeten eigenlijk winnen om niet te veel achterstand op de bovenste ploegen op te lopen.

Niet dat Heerenveen en Twente ploegen zijn die mee gaan strijden om de titel. Maar Europees voetbal is wel het doel, en nieuw puntenverlies kan voor een te grote achterstand zorgen. Nu is het wel een voordeel dat de top 6 zondag tegen elkaar speelt, en er dus meer ploegen zijn die punten gaan verspelen.

Vooral voor nummer zes Heerenveen wordt het een belangrijk duel. De Friezen hebben 9 punten uit zes duels. Dat zijn er vier minder dan nummer 5 FC Twente. Heerenveen kreeg afgelopen weekend klop van een ontketend Ajax (5-0).

FC Twente pakte op de valreep een punt tegen AZ. Bij sc Heerenveen is iedereen fit, FC Twente mist alleen de geblesseerde verdediger Julio Pleguezuelo.

Strijd tussen Van Hooijdonk en Černý?

Hoewel Ricky van Wolfswinkel de spits van FC Twente is, worden de meeste treffers gemaakt door Václav Černý. Hij heeft er vier in liggen, net als Sydney van Hooijdonk, de spits van Heerenveen. Toch hoef je niet direct een doelpuntenfestijn te verwachten. Twente maakte dit seizoen ‘pas’ 11 doelpunten, Heerenveen vond nog maar 6 keer het net.

Voor trainer Ron Jans van FC Twente wordt het een weerzien met zijn oude ploeg. Nu heb je dat bij Jans al snel in het noorden van het land en was zijn overstap van Groningen naar sc Heerenveen een stukje pijnlijker.

De laatste jaren heeft Heerenveen het zwaar met FC Twente. De laatste thuiszege dateert van 3 februari 2018. Toen maakte Daniel Höegh het enige doelpunt. Vorig seizoen eindigde het in een spectaculaire wedstrijd in 2-3.

Dit keer is het koffiedik kijken. Een gelijkspel lijkt op voorhand de meest veilige keus te zijn.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account