Voorbeschouwing sc Heerenveen – FC Utrecht (29-10-2022)

Zaterdagavond staat er in Heerenveen een duel tussen twee subtoppers op het programma. SC Heerenveen begint aan de twaalfde speelronde als nummer zeven van de ranglijst, Utrecht is de nummer acht.

Beide ploegen wonnen de laatste competitiewedstrijd. Heerenveen was op bezoek bij FC Volendam met 3-1 de sterkste. FC Utrecht won de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Heerenveen en Utrecht konden ook wel een succesje gebruiken na een moeizame periode.

Nu is het een voordeel dat het in het voetbal snel kan gaan, en zorgen enkele zeges ervoor dat het goede gevoel terug is. Dat geldt zeker voor de winnaar van aanstaande zaterdag. Die vestigt zich stevig in de subtop.

Bij sc Heerenveen is het vooral kijken naar de aanval. Sydney van Hooijdonk is met vijf doelpunten clubtopscorer, de Zweden Amin Sarr en Rami Al Hajj laten het publiek keer op keer smullen. Defensief staat het ook goed in Friesland, wat van sc Heerenveen een team maakt dat moeilijk te verslaan is.

FC Utrecht eindelijk los?

Het o zo ambitieuze FC Utrecht boekte afgelopen weekend een mooie zege op Sparta Rotterdam. Het mocht ook wel een keertje, want tot nu toe valt het allemaal een beetje tegen wat FC Utrecht laat zien. Meedoen met de top drie was het doel, de praktijk was lange tijd anders.

Toch staat FC Utrecht op de achtste plaats, met mogelijkheden om te stijgen. De top vier is ver weg, maar als er voor de winterstop nog drie keer wordt gewonnen, kan het snel gaan.

SC Heerenveen is natuurlijk wel een lastige tegenstander. Zoals gezegd zijn de Friezen moeilijk te verslaan. Iedere speelronde is er wel een wedstrijd die lastig te voorspellen is. Dat geldt ook voor sc Heerenveen – FC Utrecht.

Vorig jaar eindigde het in 1-2. Over deze editie valt vooraf weinig zinnigs te zeggen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account