Voorbeschouwing sc Heerenveen – Feyenoord (12-02-2023)

Het zware programma van Feyenoord na de winterstop gaat ook komend weekend vrolijk door. Al is er van vrolijkheid momenteel weinig sprake bij de Rotterdammers.

De laatste weken worden er veel punten verspeeld. Natuurlijk zaten daar toppers tegen PSV, Ajax en FC Twente bij, maar voor een titelkandidaat is het wel veel. Met veel vertrouwen zal de ploeg van Arne Slot dan ook niet naar Friesland afreizen.

Heerenveen is bezig aan een wat kleurloos seizoen. De achtste plaats is prima, maar het is een beetje vlees noch vis. Het spel is niet echt overtuigend, en het gat naar plek zeven, die aan het einde van de rit recht geeft op play-offs voor Europees voetbal, bedraagt al zes punten.

Het seizoen zou zomaar eens als een nachtkaars uit kunnen gaan. Nu moeten er nog wel 14 wedstrijden worden gespeeld, dus is er zeker nog iets mogelijk.

Heerenveen zal het duel met Feyenoord willen aangrijpen om er nog wat van te maken.

Feyenoorder Van Wonderen

Voor sc Heerenveen-trainer Kees van Wonderen wordt het een bijzonder duel. Hij speelde jarenlang bij Feyenoord en won met de Rotterdammers de UEFA Cup. In dat elftal was de ster ene Pierre van Hooijdonk. Zoon Sydney staat nu in de spits bij sc Heerenveen en moet voor de doelpunten zorgen.

Dat gaat trouwens niet van harte, net als bij de rest van de ploeg. Heerenveen heeft er pas 20 gemaakt, en dat is toch wel een beetje weinig.

Ondanks dat wordt het een lastige klus voor Feyenoord. Het vertrouwen zal toch wat tikjes hebben gekregen, en met Bijlow en Szymanski zijn twee belangrijke spelers voorlopig geblesseerd.

Feyenoord heeft nog genoeg kwaliteit, maar zal toch echt weer een keer moeten winnen. De laatste weken kon het met enig fortuin de koppositie vasthouden, maar dit zal niet blijven duren.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account