Voorbeschouwing sc Heerenveen – Fortuna Sittard (27-08-2022)

Fortuna Sittard is dit seizoen een van de meest opvallende ploegen in de eredivisie. In de voorbereiding kwam ‘ineens’ de Turkse topspeler Burak Yilmaz naar Sittard.

Op het veld is het tot nu toe wat minder leuk voor spelers en publiek. Waar de openingswedstrijd nog bemoedigend was (2-3 thuisnederlaag tegen Ajax) ging het daarna van kwaad tot erger. Fortuna Sittard is daardoor na drie duels nog puntloos. De club heeft al wel een (gedeeld) record te pakken.

Trainer Sjors Ultee is namelijk ontslagen. Hij wordt, met zijn eveneens op straat gezette assistent Rob Alflen, verantwoordelijk gehouden voor de magere resultaten. Daarmee evenaart Ultee het record van Alex Pastoor, die als trainer van NEC eveneens na drie competitiewedstrijden moest vertrekken.

Wat de trainerswissel Fortuna Sittard gaat opleveren, moet de komende weken duidelijk worden. Voorlopig nemen Jeroen Schepens en Dominik Vergoossen de honneurs waar.

Defensie sc Heerenveen

Dat het snel kan gaan met de sfeer in een ploeg, bewijst sc Heerenveen. Niet dat iedereen in Friesland chagrijnig was, maar het vertoonde spel tegen zowel Sparta Rotterdam als Feyenoord was niet echt fraai.

Twee keer 0-0, daarmee doe je niet aan klantenbinding. Uit bij Vitesse ging het een stuk vlotter. Een klinkende 0-4 zege, met drie treffers van spits Sydney van Hooijdonk.

En dan gaat het plots niet meer over het saaie spel, maar over de sterke defensie. In drie wedstrijden hebben de Friezen nog geen tegentreffer moeten incasseren.

Schokeffect of niet, tegen sc Heerenveen is Fortuna Sittard de absolute underdog. Er moeten in Sittard snel punten worden gepakt, of het dreigt een heel vervelend seizoen te worden. In september wachten onder meer Volendam, Excelsior en NEC. Als club met als eerste doel handhaving wil je die duels niet puntloos beginnen.

Op papier is de kans klein dat er zaterdag iets geraapt wordt bij sc Heerenveen. Het is dan ook een stuk safer om in te zetten op een zege van de thuisploeg.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account