Voorbeschouwing sc Heerenveen – Go Ahead Eagles (28-05-2023)

Heerenveen heeft alles in eigen hand. Winnen van Go Ahead Eagles en de play-offs voor Europees voetbal worden bereikt.

Het leuke is dat ook Go Ahead nog een kleine kans maakt op de play-offs. Dan moet er gewonnen worden van Heerenveen en mag RKC niet winnen van SC Cambuur.

Vooral dat laatste lijkt lastig te worden, maar je weet het nooit. Go Ahead heeft een prima seizoen achter de rug. De ploeg had vooraf ongetwijfeld meteen getekend voor de tiende plaats.

Mocht er nog een toetje komen, dan zal dit zeker smaken. Maar in Deventer zitten ze al goed vol.

Dat geldt niet voor sc Heerenveen. Dat heeft de play-offs nodig om nog iets moois van het seizoen te maken. Heerenveen heeft het geluk dat concurrent RKC de laatste weken veel punten laat liggen, anders waren de play-offs al uit het zicht geweest.

Vertrouwen na PSV

Heerenveen heeft dit seizoen vaak kleurloze wedstrijden gespeeld. Vorige week uit tegen PSV was dit overigens absoluut niet het geval. Op bezoek in Eindhoven werd met 3-3 gelijk gespeeld. Heerenveen stond zelfs met 3-1 voor en zal licht teleurgesteld zijn geweest over de afloop.

Desondanks zal het gelijke spel en het vertoonde spel voor vertrouwen hebben gezorgd. Dat vertrouwen is nodig om Go Ahead Eagles te kloppen. De Eagles hebben nog wel iets om voor te spelen, maar het seizoen is al geslaagd. Wat dat betreft kan er zonder druk worden gespeeld.

Waar sc Heerenveen vertrouwen heeft, zal dat ook bij Go Ahead wel goed zitten. Uit de laatste vijf wedstrijden zijn tien punten gepakt. Mede daardoor is er nog een kleine kans op de play-offs. Dromen mag, ook in Deventer, maar realistisch gezien is de kans klein dat de club nog als achtste eindigt.

Heerenveen heeft de beste uitgangspositie en begint om 14.30 uur als favoriet aan het duel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account