Voorbeschouwing sc Heerenveen – NEC (04-09-2022)

Voetbal is soms behoorlijk opportunistisch. Na het redelijk teleurstellende vorig seizoen en het matige spel in de openingswedstrijd van het seizoen, leek het voor sc Heerenveen dit seizoen niet heel veel beter te gaan verlopen.

Maar het kan dus snel gaan. Een punt in De Kuip, een ruime zege bij Vitesse en een nieuwe overwinning tegen Fortuna Sittard zorgen voor een voorlopige vijfde plaats. En helemaal prettig voor de Friezen, dat de spits is in vorm.

Sydney van Hooijdonk is topscorer van sc Heerenveen én van de eredivisie, met vier doelpunten. Hij vindt makkelijk het net, en dat is lekker voetballen voor de rest van het team. Verdedigend staat het goed, want pas afgelopen weekend werd het eerste tegendoelpunt van het seizoen geslikt.

Een makkelijk scorende spits en een verdediging die goed staat, dat zijn prima ingrediënten om bovenin mee te draaien. En daar heeft iedereen in Friesland (op supporters van SC Cambuur na) behoefte aan.

NEC stabiele middenmoter

Het is nog ontzettend vroeg in het seizoen en eigenlijk veel te vroeg om conclusies te trekken. Maar NEC lijkt zich te ontpoppen tot een stabiele middenmoter. Na drie duels zijn er vier punten binnengehaald. De inhaalwedstrijd tegen AZ moest tijdens het maken van deze voorbeschouwing nog gespeeld worden.

Wat NEC laat zien is vermakelijk. Een hoop strijd en creatieve spelers van wie Oussama Tannane eruit springt. Veel kwaliteit en af en toe een beetje opvliegend, veel mensen zien dit graag.

De laatste keer dat sc Heerenveen in eigen huis van NEC won is lang geleden. Op 19 maart 2010 werd het dankzij onder meer twee goals van Gerald Sibon 4-1.

Vorig seizoen won NEC in Heerenveen met 0-1. Voor Heerenveen is dit het ideale moment om weer eens in eigen huis van NEC te winnen. De Friezen starten als favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account