Voorbeschouwing sc Heerenveen – PSV (09-10-2022)

Heerenveen ontvangt zondag in eigen huis PSV. Het is de 30ste ontmoeting tussen beide clubs in de historie van de eredivisie.

Voor de interlandbreak leken de Eindhovenaren na een moeilijke periode de weg omhoog te hebben ingeslagen, met een spectaculaire 4-3 zege op Feyenoord. Daarna volgde echter een compleet onverwachte oorwassing tegen SC Cambuur. Daar zal de andere Friese profclub, sc Heerenveen, toch met enige jaloezie naar hebben gekeken.

SC Heerenveen is stiekem aan een meer dan behoorlijk seizoen bezig. Waarom stiekem? Omdat het niet echt spetterend en opvallend is wat de Friezen laten zien. Maar punten worden er wel binnengehaald. Het verschil met PSV is bijvoorbeeld slechts vijf punten.

De laatste keer dat PSV in Heerenveen wist te winnen, is lang geleden. In het seizoen 2011/2012 was dat het geval. Daarna won Heerenveen vier keer en eindigden vijf onderlinge duels in een gelijkspel, waaronder de laatste drie ontmoetingen.

Reactie van PSV?

PSV heeft een trip naar Zürich achter de rug waar voor de Europa League tegen de plaatselijke FC. Deze werd met 1-5 van de mat gespeeld. Dit zal PSV weer een dosis zelfvertrouwen hebben gegeven.

Reken er in ieder geval maar op dat het gedonderd heeft in Eindhoven na de wanprestatie tegen Cambuur. Wil PSV meedoen om de titel, dan mogen dat soort wedstrijden niet worden verloren.

Het belooft zondag een leuke en open wedstrijd te worden, waarbij het lastig is om op voorhand een favoriet aan te wijzen. Je kunt puur naar de begroting kijken en concluderen dat PSV altijd moet winnen, maar zo werkt het in voetbal niet. En dat is maar goed ook.

Heerenveen is een ploeg met een solide defensie en heeft met Sydney van Hooijdonk een spits die ze makkelijk maakt. Het kan zondag dan ook alle kanten op.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account