Voorbeschouwing sc Heerenveen – SC Cambuur (13-11-2022)

  • Match header module: Select

Aan mooie wedstrijden geen gebrek in speelronde 14 van de eredivisie. Wat te denken van de Friese derby tussen SC Heerenveen en SC Cambuur.

De wedstrijd is altijd beladen. Dat is dit keer niet anders. Heerenveen begint aan de derby als nummer acht op de ranglijst. Spectaculair is het niet wat de ploeg van Kees van Wonderen laat zien. Effectief is het wel. Er wordt weinig gescoord, maar er worden ook weinig tegengoals geslikt.

Bij Cambuur zijn er zorgen. De Friezen staan voorlaatste en hebben een groot probleem. Er wordt nauwelijks gescoord. Slechts acht keer tot nu toe, de inhaalwedstrijd tegen Feyenoord niet meegerekend.

Zonder doelpunten wordt het een lastig verhaal. Het duel met Heerenveen is de laatste kans voor Cambuur om met een enigszins goed gevoel de winterstop in te gaan.

Heerenveen torenhoog favoriet

Heel reëel is deze kans niet. Zoals gezegd is het maken van doelpunten erg lastig voor Cambuur. Heerenveen heeft daarnaast het thuisvoordeel en is bezig aan een keurig seizoen. Een overwinning in de Friese derby zorgt ervoor dat sc Heerenveen aansluiting heeft met de subtop en met een gerust hart naar het WK kan gaan kijken.

De Friese derby is deze eeuw acht keer eerder gespeeld. Van de duels in Heerenveen werden er twee door de thuisploeg gewonnen, twee keer eindigde het in een gelijkspel. Met name vorig seizoen was het een groot feest. Twee doelpunten in blessuretijd, waarvan de gelijkmaker van sc Heerenveen in minuut 96 viel.

Ondanks het verschil op de ranglijst (en in klasse) belooft het een mooie wedstrijd te worden. Cambuur kan altijd wat meer tegen sc Heerenveen, de thuisploeg zal eveneens met het mes tussen de tanden aan de aftrap verschijnen.

Heerenveen is de torenhoge favoriet, maar deze wedstrijden staan op zich. Een stunt van Cambuur is daarom zeker niet uitgesloten.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account