Voorbeschouwing sc Heerenveen – Sparta Rotterdam (05-08-2022)

Het eredivisieseizoen wordt afgetrapt door sc Heerenveen en Sparta Rotterdam. Sparta wist zich vorig seizoen op het nippertje te handhaven.

Coach Maurice Steijn begint vol goede moed aan het nieuwe seizoen. De eerste doelstelling is handhaving, maar in Rotterdam dromen ze van het linkerrijtje. Steijn begint die missie met onder meer de aanwinsten Omar Rekik (broertje van oud-international Karim) en de talentvolle Noor Joshua Kitolano. Sparta troefde onder meer FC Twente en Feyenoord af in de strijd om de Noorse middenvelder.

De voorbereiding van Sparta verliep goed. De laatste oefenwedstrijd tegen FC Emmen werd gewonnen. Alleen van het Belgische Beerschot werd nipt verloren.

Rustige Friese zomer

Bij Heerenveen was het in de zomer vrij rustig. Andries Noppert, de Zweed Simon Olsson en Mats Köhlert kwamen. Zes spelers, onder wie Siem de Jong en Lucas Woudenberg, moesten vertrekken.

De grootste verandering is de trainer. Kees van Wonderen is overgekomen van Go Ahead Eagles waar hij het goed deed met promotie gevolgd door een dertiende plaats in de eredivisie.

Aan Van Wonderen de taak om Heerenveen weer wat kleur op de wangen te geven. Vorig seizoen eindigden de Friezen weliswaar op de achtste plaats, maar viel er voor het publiek weinig te genieten.

De oefencampagne leverde voornamelijk overwinningen op. Wellicht dat het Friese publiek hier wat vertrouwen uit heeft kunnen halen. Het is voor zowel het Friese publiek als de aanhang van de Rotterdammers en de neutrale voetballiefhebber te hopen dat het duel leuker wordt dan de editie van vorig seizoen.

Toen bleef het in een saaie wedstrijd 0-0. Het zal vrijdagavond vermoedelijk wel wat vermakelijker worden. Maar om te zeggen dat één van de twee ploegen zeker gaat winnen, is moeilijk.

Gezien de naam en het thuisvoordeel heeft sc Heerenveen een (klein) streepje voor.
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account