Voorbeschouwing Sparta – FC Emmen (08-10-2022)

Op het oog is Sparta – FC Emmen een doorsnee wedstrijd. Een duel tussen een middenmoter en een ploeg die voorlaatste staat.

Maar laat in en rond Het Kasteel vooral de naam FC Emmen niet te vaak vallen. FC Emmen won in mei 2018 met 3-1 bij Sparta Rotterdam en promoveerde voor het eerst naar de eredivisie. Sparta degradeerde. Inmiddels is er een hoop veranderd.

Van de spelers die destijds op het veld stonden, staan er nog slechts enkele onder contract. Bart Vriends van Sparta bijvoorbeeld, net als de Emmenaren Jeroen Veldmate en Keziah Veendorp. Ook trainer Dick Lukkien gaat al een tijdje mee bij FC Emmen.

Emmen heeft het dit seizoen moeilijk. De Drenten staan voorlaatste in de eredivisie. De start van het seizoen was nog alleszins behoorlijk, daarna werd er te veel verloren. Het is nog te vroeg om woorden als crisis en degradatiespook in de mond te nemen, maar vrolijk worden spelers, staf en supporters niet van de ranglijst.

Subtopper Sparta

Hoe anders is dat bij Sparta Rotterdam. Vorig seizoen leken de Rotterdammers hard op de Keuken Kampioen Divisie af te stormen. Totdat Maurice Steijn het roer overnam. Op de laatste speeldag wist Sparta zich ten koste van Heracles Almelo veilig te spelen. De goede reeks is na de zomer gewoon voortgezet.

Sparta staat achtste in de eredivisie en is daarmee voorlopig een keurige subtopper. Een nieuwe zege tegen FC Emmen laat het leven op Het Kasteel er nog iets beter uitzien. Het ligt ook zeker in de lijn der verwachting dat Sparta van FC Emmen weet te winnen. Het vertrouwen is aanwezig, dat doet vaak al een hoop.

Toch mag FC Emmen niet op voorhand kansloos worden geacht. Het verschil in kwaliteit is niet overdreven groot, en misschien dat Het Kasteel warme gevoelens oproept bij FC Emmen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account