Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – Ajax (21-08-2022)

Koploper en landskampioen Ajax mag in de derde speelronde naar Het Kasteel in Rotterdam. De laatste twee seizoenen had Ajax het moeilijk in de uitwedstrijd tegen Sparta, maar beide keren werd er wel met 1-0 gewonnen.

Zondag zullen de Amsterdammers de wedstrijd met vertrouwen starten. Thuis tegen Groningen was het voor het eerst dit seizoen indrukwekkend, met een 6-1 zege tot gevolg.

Sparta heeft na twee wedstrijden één punt. Na de bloedeloze opening bij SC Heerenveen (0-0) werd afgelopen weekend in een spectaculaire wedstrijd met 3-2 verloren, van AZ.

Vito van Crooy schreef wel historie, door het snelste doelpunt in de historie van de eredivisie te evenaren. Hij vond na acht seconden het net. Meer dan een eeuwige plek in de geschiedenisboeken leverde die treffer Sparta niet op.

Bonuspunten voor Sparta

Sparta Rotterdam staat aan de vooravond van twee belangrijke wedstrijden. Na Ajax volgen namelijk ontmoetingen met Go Ahead Eagles en FC Volendam, ploegen die net als Sparta in eerste instantie voor lijfsbehoud gaan. Ieder resultaat tegen Ajax is dan ook mooi meegenomen.

Ajax kan zondag drie punten uitlopen op medekoploper PSV. De Eindhovenaren komen niet in actie, omdat ze woensdag de beslissende play-off wedstrijd tegen Rangers FC spelen. De voortekenen voor Ajax zijn gunstig, hoewel je altijd met twee woorden moet spreken.

Vóór FC Groningen was het niet overtuigend wat Ajax liet zien, en het verhaal van die ene zwaluw kan ook hier nog opgaan. Niettemin start Ajax zondag als favoriet in de uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam.

De laatste keer dat Sparta in eigen huis van Ajax won, was op 3 mei 2009. Die wedstrijd zullen Sparta-supporters nooit meer vergeten. Het werd toen namelijk 4-0. De kans dat dit ook zondag gaat gebeuren is klein, maar het blijft voetbal en Sparta speelde tegen AZ allesbehalve slecht.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account