Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – FC Twente (11-11-2022)

De laatste speelronde van dit jaar wordt afgetrapt met een duel tussen twee subtoppers. Dat had voor het seizoen zelfs de meest optimistische supporter van Sparta niet gedacht.

De mannen van Maurice Steijn draaien echter uitstekend mee in de eredivisie. Een makkelijke zege op bezoek bij Vitesse, zoals afgelopen weekend, is al bijna normaal. Een keurige zesde plaats is voorlopig het deel van Sparta Rotterdam.

In 1996 eindigde Sparta voor het laatst zo hoog in de eredivisie. Zover is het nu natuurlijk nog lang niet, maar de voortekenen zijn goed. Het gaat in Rotterdam-Noord zelfs al voorzichtig over Europees voetbal.

Ook FC Twente mag dromen van Europees voetbal. In het geval van de Tukkers is dat geen verrassing. De nummer vier van vorig seizoen staat voorlopig (opnieuw) op een vierde plaats.

FC Twente verloor afgelopen weekend twee punten in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Eerder werd al verloren op bezoek bij FC Volendam. Deze onnodig verloren punten kan Twente aan het einde van de rit tekortkomen.

Sparta als nummer vier de winterstop in?

Bij een zege van Sparta komen beide ploegen in puntenaantal gelijk te staan. En omdat AZ op bezoek moet bij PSV zou het zomaar kunnen dat Sparta als nummer vier aan de lange winterstop gaat beginnen.

Daar zullen ze in Rotterdam nog niet mee bezig zijn. Eerst de wedstrijd tegen Twente, waarna de doelstelling naar boven kan worden bijgesteld. De kracht van Sparta zit hem erin dat veel spelers een doelpunt kunnen maken.

Laat dat nu ook een sterk punt van FC Twente zijn. Daarnaast staan beide verdedigingen goed. Niet voor niks vinden we Sparta en Twente in de subtop.

Wie vrijdag de meeste kans maakt op de zege is lastig te zeggen. In ieder geval kan je een mooie wedstrijd verwachten, op het altijd sfeervolle Kasteel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account